{module ADsense_inarticle_responsive}
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ λένε στον ασφαλίτη πως δεν έχει καμία δουλειά εδώ, τον ρωτάνε ποιος τον έστειλε -τότε δεν υπήρχε ακόμα η δικαιολογία του… καφέ- και λένε σε μέλος της απερχόμενης διοίκησης πως είναι υπεύθυνος για την παρουσία του, αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είχε ζητήσει προστασία για τις νοθείες της από το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ τις προάλλες.
Είναι η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο όπου γίνονται οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης. Ο ασφαλίτης πιάνεται στα πράσα κι αναγκάζεται να δείξει την ταυτότητά του και να παραδεχτεί την ιδιότητά του. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ του λένε πως δεν έχει καμιά δουλειά εδώ, τον ρωτάνε ποιος τον έστειλε -τότε δεν είχε σκεφτεί ακόμα τη δικαιολογία του “καφέ”, που επινόησε ο ανώτερός του- και λένε σε κάποιο από τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ, που δε φαίνεται στο βίντεο, πως αυτός είναι υπεύθυνος, εφόσον η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει πολύ πρόσφατα τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να έχει ελεύθερα χέρια για τις νοθείες της.
Στα κωμικοτραγικά γεγονότα της ημέρας συμπεριλαμβάνεται η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που ζητά την καταδίκη της “επίθεσης” (;!) στον αστυνομικό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Συνέδριο αμαυρώθηκε από συγκεκριμένες ομάδες που υιοθετούν τη “στερεοτυπική και απαράδεκτη πεποίθηση ότι για όλα φταίει η Αστυνομία”, αποκλείοντας και στοχοποιώντας εργαζόμενους ή βλέποντας εχθρό στα μάτια του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος με πενιχρά μέσα μάχεται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας”
Με άλλα λόγια, η αστυνομία νοιάζεται για το εργατικό κίνημα, τη “δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης και λόγου για όλους τους εργαζόμενους”, αλλά αυτές οι αξίες αμαυρώθηκαν από τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ που έπιασαν στα πράσα τον Ασφαλίτη…
Όλα αυτά ήρθαν ως κερασάκι στην τούρτα με τις διαδικασίες της πρώτης μέρας, όπου η γραφειοκρατική πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚ αρνήθηκε να γίνουν χαιρετισμοί κομμάτων, επιχείρησει να νομιμοποιήσει νόθους αντιπροσώπους και κήρυξε εσπευσμένα τέλος στις εργασίες της πρώτης μέρας, για να αποφύγει τη σχετική συζήτηση. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Εργατική Ενότητα” που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ:
«Η δικαιολογία της παρουσίας του στο χώρο ήταν ότι «ήρθε για καφέ»…. στο ξενοδοχείο. Να σημειωθεί ότι προχτές, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που ανήκει στις ίδιες παρατάξεις που στρογγυλοκάθονται σαν πλειοψηφία στη Διοίκηση, ζήτησε σε συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για συνδρομή των κατασταλτικών μηχανισμών, ώστε τα Συνέδρια των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων να εξασφαλίζουν τις νόθες διαδικασίες τους. Η κατρακύλα τους φαίνεται ότι αυτές οι παρατάξεις μέσα στο συνέδριο δεν βρήκαν να πουν λέξη γι αυτό το γεγονός», αναφέρει το ΠΑΜΕ.
Σημειώνεται ότι χθες κατά το 33ο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προκάλεσε αντιδράσεις και ένταση η παρουσία αστυνομικού στο χώρο. Συνδικαλιστές, κυρίως μέλη του ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν στον αστυνομικό και του αφαίρεσαν την ταυτότητα, καταγγέλλοντας την παρουσία της αστυνομίας στο συνέδριο.
Να λάβει δημόσια θέση και να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος αστυνομικού ασφαλείας στο συνέδριο του ΕΚΘ, ζητά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζει η ΕΑΥΘΕΣ, «ο συγκεκριμένος συνάδελφος μας, ο οποίος ήταν οδηγός του επικεφαλής των μέτρων, εισήλθε στο ξενοδοχείο για προσωπικό λόγο».
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με την έναρξη του Συνεδρίου, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ, καταπάτησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, αρνήθηκαν το λόγο στους καλεσμένους, «για να κάνουμε πιο γρήγορα», κάτι που δεν τους πέρασε με την αδιάλλακτη στάση των αντιπροσώπων της «Εργατικής Ενότητας».
»Στο τέλος, διέλυσαν τη διαδικασία αποχωρώντας, αφού αρνήθηκαν να διεξαχθεί συζήτηση από τη συνέλευση των αντιπροσώπων, για σωματεία που με στοιχεία έχουν εκλέξει αντιπροσώπους με νόθες διαδικασίες:
* Σωματεία που εκλέγουν μέσω χουντικών νόμων αντιπρόσωπο ακόμα και με ένα (!!!!) ψηφίσαντα, ενώ κανονικά απαιτούνται τουλάχιστον 75!
* Σωματεία που δεν τήρησαν ούτε τα στοιχειώδη, δηλαδή δεν κατέθεσαν αποδεικτά για την παρουσία στις εκλογές τους δικαστικού αντιπρόσωπου, ή εφορευτικής επιτροπής, ή ακόμα και μητρώου μελών και λίστας ψηφισάντων.
* Σωματεία που δεν εκπροσωπούν κανένα επάγγελμα και κανέναν κλάδο, στα οποία ψήφισαν, από ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι….. γιατροί και δικηγόροι
* Εντοπίστηκαν περίπου 2000 διπλοψηφίες
* Σε ελέγχους της διαδικασίας κατά τη διάρκεια των εκλογών κάποιων σωματείων, εντοπίστηκε ότι διαφορά αυτών που προσήλθαν με αυτούς που είχε η κατάσταση ψηφισάντων δείχνει ότι ψήφισαν και τα δέντρα.»Η πρεμούρα τους να μην γίνει συζήτηση είναι γιατί φοβούνται να μην δουν όλοι οι αντιπρόσωποι πως ακριβώς θέλουν να εξασφαλίσουν τις θεσούλες τους. φοβούνται πως ακόμα και συνδικαλιστές που εκλέχτηκαν μέσα από τα δικά τους ψηφοδέλτια, αλλά είναι τίμιοι, και δεν θέλουν να λερωθούν από τις δικές τους μεθοδεύσεις, θα τους γυρίσουν τελικά την πλάτη».
Το ΠΑΜΕ καλεί «την εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, να καταδικάσει στην πράξη τους εργατοπατέρες, που κάθονται στο σβέρκο μας, και καμία σχέση δεν έχουν με τον κόσμο του μόχθου, τους εργαζόμενους. Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους, ανεξάρτητα από το σε ποιά παράταξη θεωρούν ότι ανήκουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επιτρέψουν την κατρακύλα του ΕΚΘ, με ευθύνη της ηγεσίας του. Να μην νομιμοποιήσουν νόθες διαδικασίες, να εξασφαλίσουν ένα συνέδριο που θα γίνει δυνατή η συζήτηση, και η πολιτική αντιπαράθεση, από τους αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Σήμερα αναμένεται η δεύτερη πράξη του έργου, κι η υπόθεση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά…