Η πρώτη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια βγήκε στον αέρα του Σκάι 100,4 το 1999, με την μορφή τρίλεπτου σχολιασμού της επικαιρότητας, καθημερινά στις 09.57 το πρωί. Σύντομα μεγάλωσε και κατέλαβε ολόκληρη ραδιοφωνική ώρα, άλλοτε στις 11.00 το πρωί, άλλοτε Σαββατοκύριακο, άλλοτε στις 12.00 το μεσημέρι, ώσπου το 2001 κατασταλάζει στις 13.00 το μεσημέρι.

Στην αρχική φάση ο ηχητικός σχολιασμός της επικαιρότητας, καταλάμβανε το πρώτο μισάωρο της εκπομπής, ενώ στο δεύτερο υπήρχαν συνεντεύξεις με πρόσωπα που είχαν πάρει μέρος ή γίνει μάρτυρες, Ελληνοφρενικών καταστάσεων. Διάφορα παλαβά δηλαδή, που συνέβαιναν τότε και συμβαίνουν μέχρι σήμερα.

Μετά το 2003, η εκπομπή μετασχηματίζεται. Αποκτά τα καταλυτικά ένθετα της επικοινωνίας με τον λαό, ενώ σταματούν οι συνεντεύξεις και όλος ο ραδιοφωνικός χρόνος γεμίζει με μοντάζ και ηχητικά πολιτικού σχολιασμού.

Η λαμπρή αυτή επιτυχία στον Σκάι, διεκόπη βιαίως τον Μάιο του 2011, όταν εγκαταλείψαμε το Φάληρο για να ανέβουμε στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα στο Μαρούσι και στον REAL 97.8. Από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μέχρι σήμερα η Ελληνοφρένεια εκπέμπει καθημερινά στις 13.00 το μεσημέρι, μέχρι τις 14.00.

Όσα χρόνια η Ελληνοφρένεια βγαίνει στον αέρα, δεν κρύβει τις απόψεις της, δεν στρογγυλεύει το λόγο της, δεν θεωρεί αλάνθαστο τον λαό και δεν ξεχνά να τιμά τους συνεργάτες της, που δεν είναι άλλοι από πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, δημοσιογράφους και λοιπούς απίθανους τύπους, βγαλμένους από τα έγκατα της αρχαίας κωμωδίας. Επίσης ποτέ δεν ξεχνάμε να ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του.

Συντελεστές:

Θύμιος Καλαμούκης
Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης