Γερμανία, Μέρκελ, Τσίπρας

O καψούρης ο Έλληνας διαχρονικά δεν χάλαγε χατίρι στην γυναίκα που ερωτευόταν. Και αυτή με τα νάζια και τις κορδέλες της τον είχε του χεριού της. Σεξιστικό σχόλιο για βιβλίο ιστορίας, αλλά πρέπει να κατανοηθεί πλήρως η συμπεριφορά αυτού του έμβιου όντος κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Στις αρχές του αιώνα έδρασε μια γυναίκα που έμελλε να σημαδέψει την ιστορία όλης της χώρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος. Είχε πραγματικά τον τρόπο της να κάνει τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος ό,τι ήθελε. Και αυτοί, τυφλωμένοι από την γοητεία της, είχαν τον λόγο της διαταγή. Η συμπεριφορά του ακροδεξιού πρωθυπουργού από την Μεσσηνία και το πάθος του με την Καγκελάριο, έκανε την αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της να ουρλιάζει όπου βρεθεί, “Go back, madamitsa”. Στην συνέχεια όμως έγινε πλήρως αντιληπτό ότι ήταν λόγια φθόνου. Ήθελε και αυτός με την σειρά του να γίνει ένας δεξιός πρωθυπουργός που ο λόγος της Καγκελάριου θα ήταν διαταγή για όλη την χώρα. Και έτσι, όταν κατάφερε και εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, το σύνθημα μετατράπηκε γρήγορα σε “Welcome back, my angel”.

Ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο άκουσμα ότι η Καγκελάριος συνταξιοδοτείται ήρθε σε πανικό. Ήξερε ότι είχε μία και μόνο ευκαιρία να γίνει ο υποτακτικός της αφέντρας. Εκτός των άλλων, ο συγκεκριμένος ηγέτης της κεντροακροδεξιάς παράταξης είχε ήδη ένα ένοχο βεβαρημένο γερμανικό παρελθόν. Ήταν μέλος του κινήματος «ενισχύουμε γερμανικά προϊόντα». Η αγάπη του για την γερμανική τεχνολογία συγκεκριμένης εταιρίας, τον είχε κάνει να πάρει (με την βοήθεια κάποιας μίζας πάντα) ένα τηλεφωνικό κέντρο, έναν ψυγειοκαταψύκτη, μια καφετιέρα,  έναν αφυγραντήρα και 500 τηλεοράσεις δωματίου που τις μοίραζε στις ονομαστικές εορτές στους ψηφοφόρους του για να βγαίνει βουλευτής. Ανόητη κίνηση βεβαίως μιας και μόνο το επίθετο χρειάζεται σε αυτήν την χώρα για να προκόψεις.  Έτσι με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, που ούτε και αυτός τις πίστευε, έκανε επαναστατική αντιπολίτευση με εθνικιστικές πινελιές. Και επειδή και μια σφουγγαρίστρα να κατέβαινε αντίπαλος του «αριστερού πρωθυπουργού» θα έβγαινε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε η κεφαλή της Ελλάδος, έτοιμος να εξυπηρετήσει κάθε φαντασίωση της Γερμανίδας Καγκελάριου.

Η Γερμανίδα ηγέτης ήθελε να αφήσει μια παρακαταθήκη που θα την θυμόταν για χρόνια όλος ο πλανήτης πριν συνταξιοδοτηθεί. Έτσι λοιπόν αποφάσισε μετά την ΠΓΔΜ να βάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Αυτό θα έκανε τα 3 εκατομμύρια Τούρκους που μένουν στην Γερμανία να ψηφίζουν το κόμμα της εφ’ όρου ζωής. Όμως η Τουρκία δεν ήθελε λίγα πράγματα για να το δεχθεί. Απαιτούσε οι περιφέρειες της να ονομαστούν όπως το θεωρούσε αυτή πρέπον. Οι περιοχές ανατολικά του Έβρου να ονομαστούν Θράκη, και οι περιοχές των παραλίων της Μικράς Ασίας να ονομαστούν Αιγαίο. Παράλληλα διεκδίκησε και το Αιγαίο πέλαγος. Όχι όλο…μέχρι το Λαύριο. Έτσι απαίτησε από την Ελλάδα την αλλαγή του Συντάγματός της και την πλήρη μεταβολή της Συνθήκης της Γενεύης.

Οι απανταχού Έλληνες είχαν ξεσηκωθεί και με συλλαλητήρια παρακινούσαν την κυβέρνηση να μην δεχθεί τις απαιτήσεις του μεγάλου εχθρού της Ελλάδας. Όμως η Καγκελάριος ήταν με το μαστίγιο στο χέρι απέναντι στον δεξιό πρωθυπουργό. Του είπε ή μπαίνει η Τουρκία στην Ευρώπη ή βγαίνει η Ελλάδα από την Ευρώπη και πάλι θα μπει η Τουρκία μέσα. Ο νέος πρωθυπουργός έμεινε αβοήθητος ακόμα και από τους εξωγήινους στον Υμηττό. Ήξερε πως έπρεπε να ακολουθήσει την καρδιά του. Και η καρδιά του έλεγε να υπακούσει στην γοητευτική ηγέτιδα. Αλλά δεν έπρεπε να υποκύψει σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Έτσι χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο όπλο των Ελλήνων πολιτικών, τις διαπραγματεύσεις. Μετά από 17ωρες διαβουλεύσεις με τον Τούρκο πρόεδρο υπεγράφη η συμφωνία του Έβρου. Σύμφωνα με αυτή η Ελλάδα θα άλλαζε Σύνταγμα. Οι περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου έγιναν μία και μετονομάστηκαν σε περιφέρεια Ανατολικού Ιονίου. Επίσης η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετονομάστηκε σε «Μαύρη Τρύπα». Το Αιγαίο Πέλαγος που διεκδικούνταν από τους Τούρκους παρέμεινε ελληνικό, εκτός των ωρών που οι τουρκικές φρεγάτες το διέσχιζαν και αντλούσαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Το μεγάλο κέρδος των Ελλήνων ήταν ότι το Ιμάμ Μπαϊλντί έγινε Π.Ο.Π. ελληνικό και καταργήθηκε από τους καταλόγους εστιατορίων της Τουρκίας. Έτσι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος έγινε ίσως ο πιο αγαπητός Έλληνας ηγέτης της Καγκελάριου. Σε αντάλλαγμα για την πίστη που του έδειξε έκανε την Siemens, την Volkswagen, την Bayer και τα Lidl μονοπώλια  στην Ελλάδα με παροχές ιδιαίτερα εξελιγμένες. Έτσι έληξε η ερωτική ιστορία της Γερμανίδας πολιτικού με τους δικούς μας αρχηγούς το 2021, όπου την διαδέχτηκε μια άλλη Γερμανίδα, έτοιμη να εφαρμόσει στην Ελλάδα τις πιο Κίνκι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ποτέ.

Παναγιώτης Φραγκούλης