Πηγή: Ημεροδρόμος

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Contra Costa, την Τετάρτη 21 Απρίλη, απεικονίζει τον αστυνομικό  του Ντάνβιλ, ο Αντριου Χολ, πλησιάζει τον άστεγο και με χρόνια ψυχικά προβλήματα Τάιρελ Γουίλσον. Μετά από λεκτικούς διαπληκτισμούς ο Γουίλσον έβγαλε ένα μαχαίρι από τη τσέπη του παντελονιού του. Ο αστυνομικός τον κάλεσε δυο φορές να πετάξει το μαχαίρι, ο άστεγος δεν υπάκουσε κι ο Αντριου Χολ αποφάσισε να του επιβάλει άμεσα την θανατική ποινή, τον πυροβόλησε κατευθείαν στο πρόσωπο και τον σκότωσε στη μέση του δρόμου.

 

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Μάρτη. Ο εκτελεστής αστυνομικός Αντριου Χολ είναι κατηγορούμενος και εκκρεμεί δίκη εναντίον του για τον φόνο ενός ακόμη ανθρώπου, του ισπανόφωνου Laudemer Arboleda, το 2018, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 22 ετών. Παρόλα αυτά ο αστυνομικός του Ντάνβιλ όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, αλλά εξακολουθούσε να εκτελεί καθήκοντα αστυνομικού, να οπλοφορεί και να επιβάλει το νόμο όπως το καταλάβαινε αυτός και ενδεχομένως πολλοί άλλοι ακόμα στην ηγεσία της Αμερικάνικης Αστυνομίας.

Η δημοσίευση του βίντεο έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων με την οποία έκρινα, ομόφωνα, ένοχο τον Ντέρεκ Σάλβιν, τον αστυνομικό δολοφόνο του Τζωρτζ Φλόυντ, και για τις τρεις κατηγορίες εις βάρος του.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την μητέρα του Arboleda δήλωσε: «Η καθυστέρηση στη δίωξη του Χολ, υπό πολύ αμφισβητήσιμες συνθήκες, είναι ιδιαίτερα οδυνηρή επειδή ο Χολ πρόσφατα πυροβόλησε και σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, τον Τάιρελ Γουίλσον. Ο Γουίλσον θα μπορούσε να είναι ζωντανός αν ο Χόλ είχε διωχθεί νωρίτερα».