Στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα την Κυριακή στο Σύνταγμα, ο δημοσιογράφος Θωμάς Ιακόμπι, δέχθηκε επίθεση από ομάδα φασιστών.

Το ηχητικό ντοκουμέντο μάς παραχωρήθηκε από την Ανζελίκ Κουρούνης – συνεργάτιδα του Θ. Ιακόμπι – και, όταν το δημοσιεύσαμε, αντιμετωπίσαμε κάτι που έχουμε, πλέον, συνηθίσει.

Πρώτο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραβίασε την άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA 4.0, πουλώντας στους συνδρομητές του το ηχητικό ντοκουμέντο ως δικό του υλικό, με αποτέλεσμα, ιστοσελίδες και ενημερωτικά μέσα να αναδημοσιεύουν με αναφορά πηγής το ΑΜΠΕ, παρότι η αρχική πηγή του ηχητικού ντοκουμέντου ήταν το omniatv.

Τόσο το οmniatv όσο και η άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA 4.0 είναι σαφέστατα:  «όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο omniatv, ανήκει στους δημιουργούς του και διατίθεται στο κοινό με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές ή μεταγενέστερη έκδοσή της. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να αναδημοσιεύσουν το περιεχόμενο με κάθε τρόπο εκτός από οποιαδήποτε χρήση αποφέρει έσοδα (ασχέτως κέρδους). Σε μια τέτοια περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση συνεννόηση».

Το omniatv λειτουργεί και παράγει πρωτογενές υλικό στηριζόμενο αποκλειστικά στους συνδρομητές του. Η συντακτική ομάδα του omniatv κρίνει απαράδεκτη την όποια αναπαραγωγή ρεπορτάζ του, για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την άδεια του συντάκτη και του μέσου.

Πιστοί στην ενημέρωση από τα κάτω, οι συντάκτες του omniatv θα συνεχίσουν να παράγουν υλικό ελεύθερο για τους αναγνώστες, έξω από εμπορικές σχέσεις. Ωστόσο, κανένας συντάκτης δε θα ανεχθεί την αντιγραφή και λογοκλοπή από άλλα Μέσα, ιδίως για εμπορική χρήση, χωρίς έστω τις ανάλογες παραπομπές.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέσα, καθώς και όλες κι όλους τους δημοσιογράφους και μη, που μας αναδημοσιεύουν σύμφωνα με την δεοντολογία αλλά και την άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA 4.0.

Η συντακτική ομάδα του omniatv