Πηγή: Info-war

Όπως αναμενόταν, το Ειρηνοδικείο του Γουέστμινστερ ενέκρινε επισήμως την απόφαση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ από τη Μεγάλη Βρετανία στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή έως και 175 ετών με κατηγορίες υπό τον Νόμο περί Κατασκοπείας, για τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων που μεταξύ άλλων αποκάλυπταν εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η υπόθεση του Ασάνζ βρίσκεται πλέον στα χέρια της υπουργού Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ. Οι δικηγόροι του Ασάνζ διαθέτουν μέχρι τις 18 Μαΐου για να καταθέσουν την επιχειρηματολογία τους ενώπιον της υπουργού. Ακόμα, όμως, και μετά την υπογραφή της έκδοσης από την υπουργό Εσωτερικών, η νομική ομάδα ομάδα του Ασάνζ διαθέτει δικαιώματα έφεσης.

Ο Ασάνζ βρίσκεται στη φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου από τον Απρίλιο του 2019, έπειτα από επτά χρόνια αποκλεισμού του στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Εάν εν τέλει εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα εκδοθεί σε μία χώρα που είχε χαράξει σχέδια απαγωγής και δολοφονίας του, τον κατασκόπευε όσο βρισκόταν σε πρεσβεία ξένης χώρας και στρατολόγησε ψευδομάρτυρα εναντίον του.

Η δίωξη του Ασάνζ αποτελεί μια χυδαία επίθεση στη δημοσιογραφία και στο καθήκον της να δημοσιεύει κρατικά εγκλήματα. Στο πλευρό του Ασάνζ βρίσκονται σταθερά δημοσιογράφοιενώσεις δικηγόρων και νομικών, και προσωπικότητες από ολόκληρο τον πλανήτη.