Πηγή: Rosa

Ρεζίλι διεθνώς γίνεται η κυβέρνηση, με την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου του CNN Θανάση Κουκάκη.

Το Reuters έχοντας έρθει σε επικοινωνία με τον Κουκάκη γράφει πως: «το τηλέφωνό του είχε μολυνθεί από λογισμικό υποκλοπής spyware Predator που αναπτύχθηκε από την Cytrox, μια εταιρεία παρακολούθησης με έδρα την Ευρώπη. Το λογισμικό υποκλοπής spyware cytrox Predator πωλείται στην Ελλάδα από την Intellexa, η οποία δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό».

Ο Κουκάκης, ο οποίος υποπτευόταν για πρώτη φορά ότι η ΕΥΠ άκουγε τις κλήσεις του τον Ιούλιο του 2020, ζήτησε από την ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων των τηλεπικοινωνιών ΑΔΑΕ να διαπιστώσει εάν είχε διαπραχθεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και αν ναι εάν είχε διαταχθεί από εισαγγελέα.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι με υπέκλεψαν», δήλωσε ο Κουκάκης στο Reuters.

«Σχολιάζοντας την αναφερόμενη υποκλοπή του τηλεφώνου του Κούκακη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν το λογισμικό υποκλοπής spyware που φέρεται να εμπλέκεται στην πειρατεία και δεν συνεργούνται με εταιρείες που το πωλούν», γράφει για τα κυβερνητικά στελέχη μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.