Πηγή: Ημεροδρόμος

Η κυβέρνηση των «άριστων» και της …δημοκρατίας των «Μωυσήδων» οδήγησε τη χώρα σε έκρηξη κρουσμάτων.  Τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 21.657 κρούσματα στην Ελλάδα. Περισσότερα και από τη Γερμανία των 80 εκατομμυρίων κατοίκων. Η πανδημία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Γονατίζει το σύστημα υγείας της χώρας. Τσακίζει την κοινωνία και τον εργαζόμενο λαό.

Τα μέτρα που αναγγέλλει η κυβέρνηση δεν αφορούν την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Η ατομική ευθύνη βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο και υπουργοί μαζί με μερίδα της επιστημονικής κοινότητας έχουν ριχτεί πάνω στο λαό με μια απίστευτη προπαγάνδα ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει να υπάρχει …«πανικός»!

Την ίδια ώρα τα ράντζα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Ο συνωστισμός του λαού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης, καλά κρατεί! Ακόμα και η εφαρμογή των μέτρων έχει γίνει …«λάστιχο» με τις ημερομηνίες συνεχώς να αλλάζουν χωρίς σχέδιο.

Ταυτόχρονα «δόγμα» πάνω από όλα «η αγορά ανοιχτή» σπρώχνει τη χώρα σε μια υγειονομική τραγωδία, η οποία σύντομα θα μετεξελιχθεί και σε κοινωνική με το θάνατο, τη φτώχεια και την ανέχεια να χτυπάει την πόρτα εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων. Η «καταιγίδα» της μετάλλαξης Όμικρον χτυπά τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει αφήσει αθωράκιστη.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 9.882 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 3.226 στο κέντρο της Αθήνας και 2.665 στη Θεσσαλονίκη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 50.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.557 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 635 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 540 (85.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 95 (14.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.734 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 340 (ημερήσια μεταβολή +17.