Πηγή: Ημεροδρόμος

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Τα λένε όλα τόσο η ανακοίνωση του Δήμου Πάτρας όσο – και κυρίως – τα έργα του δήμαρχου Κώστα Πελετίδη:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟ:
Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθειά του να συνδράμει υγειονομικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που βιώνουν στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες με τον δυσκολότερο τρόπο, στέκεται δίπλα και στις ομάδες πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι στην εξάπλωση της πανδημίας.
Ομάδες όπως οι Ρομά (κυρίως οι διαβιούντες σε καταυλισμό) διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου και ελάχιστες πιθανότητες σωστής φροντίδας, κατά τη διάρκεια νόσησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προχώρησε σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος και το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών, για την πραγματοποίηση εμβολιασμού κατά του COVID-19, με επιτόπια κινητή μονάδα, σε Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.
Την υποστήριξη των Ρομά για την ένταξή τους στη διαδικασία, καθώς και τη διοργάνωση όλης της δράσης ανέλαβε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων, που λειτουργεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΣΠΑ 2014-2020.