Πηγή: ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην επιχείρηση «Μαραγκός ΕΠΕ» στο Χαλάνδρι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, την ενότητά τους και με τη στήριξη του Συνδικάτου μας , ανάγκασαν την εργοδοσία να δεχτεί το πλαίσιο αιτημάτων μας και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών , όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους.

Έτσι καταφέραμε  και λίγες μέρες μετά την απεργία να πληρώσει η εργοδοσία  μέρος των οφειλών της και κατά τη διάρκεια της τριμερής στην επιθεώρηση εργασίας να  δεσμευτεί  στο χρονοδιάγραμμα που ζητήσαμε για την εξόφληση του υπολοίπου.

Με την απεργία καταφέραμε και  διορθώθηκε το ωράριο των εργαζόμενων και όσοι εργάζονται υπερωριακά δεν θα παίρνουν ρεπό , όπως γινόταν μέχρι τώρα αλλά θα πληρώνονται τις επιπλέον ώρες. Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με την αγωνιστική τους στάση πέτυχαν να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα και για την απόφασή τους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την τήρηση από πλευράς της εργοδοσίας των δεσμεύσεων της. Παράλληλα όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας Θανάσης Φωτόπουλος προς την εργοδοσία απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου για να μπει τέρμα στην ομηρία των εργαζόμενων που δουλεύουν με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζόμενων είναι παρακαταθήκη και για τους εργαζόμενους στη  συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και για το κλάδο συνολικά και δείχνει ότι μόνο ο δρόμος της ταξικής πάλης μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Καλούμε να δυναμώσει η οργάνωση και η συμμετοχή των εργαζόμενων στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου στη κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής γιατί μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε με την πάλη μας να επιβάλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.