Πηγή: Rosa.gr

Παραδόθηκαν στις Αρχές, οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης σε Πακιστανούς μετανάστες στον Άγιο Γεώργιο στο Λασίθι που συγκλόνισε την Κρήτη λόγω της αγριότητάς της και των πυροβολισμών που έπεσαν.

Σύμφωνα με το creta24.gr, οι δράστες παραδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε διαφορετικές υπηρεσίες των διωκτικών αρχών του νομού Λασιθίου.

Την περασμένη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την ανακρίτρια Λασιθίου, αλλά και οι 7 είχαν εξαφανιστεί μέχρι και σήμερα που παραδόθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες που είχαν ταυτοποιηθεί λίγα 24ωρα μετά την επίθεση, σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αρχικά εντάλματα σύλληψης τα οποία στη συνέχεια ακυρώθηκαν για να εκδοθούν άλλα στη συνέχεια.
Σοκάρουν οι περιγραφές των θυμάτων

Οι καταθέσεις των θυμάτων είχαν προκαλέσει τρόμο για το πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι. Σε μία περίπτωση όπως αναφέρει ένας εκ των Πακιστανών εργατών, για να σωθεί έτρεξε στην εξωτερική τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα. Η παρέα των εφτά νταήδων έσπασε την πόρτα και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος. Ένας άλλος πήδηξε από το παράθυρο και τραυματίστηκε στο πόδι. Σε έναν τρίτο μετανάστη, σε εκείνον που του «κάρφωσαν» το όπλο στο πρόσωπο για να πει που έχει τα χρήματα, το άτομο που οπλοφορούσε του έλεγε «μην πάρεις όταν φύγω την Αστυνομία, γιατί θα έρθω άλλη μέρα και θα σε σκοτώσω».

Ο Εμράν εκφράζει το παράπονο των συμπατριωτών του. «Γιατί μας χτύπησαν; δεν κάναμε κάτι κακό;» λέει μεταφέροντας τα λόγια κάποιων θυμάτων. «Εμείς δεν πειράζουμε, μόνο για δουλειά είμαστε εδώ», λέει για τη σχέση των μεταναστών με τους κατοίκους. Όταν ρωτήθηκε εάν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να τους υπερασπιστεί, απαντά: «Κάποιες γυναίκες έλεγαν να μην μας πειράξουν γιατί είμαστε καλά παιδιά. Οι άντρες στο χωριό δεν είπαν τίποτα».

«Όταν μπήκαν στο πρώτο σπίτι είχαν 3 πιστόλια, ξύλα, σίδερα και μαχαίρια. Τους είπαμε ότι δεν ξέρουμε ποιοι είστε για να σας δώσουμε το ενοίκιο. Τότε άρχισαν να μας βαρούν στα πόδια, στο κεφάλι, παντού. Ήταν στο σπίτι παιδιά ηλικίας από 17 έως 20 ετών, οι μικρότεροι σε ηλικία. Κάποιοι έτρεξαν στην κουζίνα και στην τουαλέτα για να γλιτώσουν. Κλείδωσαν τις πόρτες, αλλά τις έσπασαν. Κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν και χτύπησαν στα πόδια», είχε πει στo creta24.gr, ανάμεσα σε άλλα.