Πηγή: Katiousa

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από τη διαρροή πως σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με το υπουργικό του συμβούλιο, πριν την ανακοίνωση του δεύτερου λοκντάουν στη Βρετανία το περασμένο φθινόπωρο, ο ίδιος δήλωσε πως προτιμά “να στοιβαχτούν τα πτώματα σε σωρό” παρά να επιβάλει ξανά περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν έκανε τη διαβόητη δήλωση πως “όχι, αλλά θεωρώ πως το σημαντικό πράγμα που πιστεύω πως μας ζητάει ο κόσμος ως κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα λοκντάουν θα δουλέψουν”. Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ της γνωστής εφημερίδας ταμπλόιντ “Daily Mail”, που ωστόσο αναπαρήχθη ευρύτατα στα βρετανικά και διεθνή μέσα, ο Τζόνσον πράγματι εκστόμισε την αισχρότητα αυτή, ευρισκόμενος σύμφωνα με μάρτυρες, που άκουγαν τα πάντα καθώς οι πόρτες του υπουργικού συμβουλίου και του εξωτερικού γραφείου του πρωθυπουργού ήταν ανοιχτός, σε έξαλλη κατάσταση.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπος της Ντάουνινγκ Στριτ, αρνούμενος πως είτε ο Τζόνσον είτε οποιοδήποτε μέλος του υπουργικού συμβουλίου προέβη σε αντίστοιχες δηλώσεις. Ο υπουργός του Τζόνσον Μάικλ Γκόουβ επίσης έσπευσε προς υπεράσπισή του, λέγοντας πως ήταν παρών στη συνάντηση και ότι και “βρίσκει απίστευτη” “ακόμα και την ιδέα πως θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο”.

Χωρίς φυσικά να μπορεί κανείς να γνωρίζει με ακρίβεια τι ειπώθηκε σε εκείνη τη συνάντηση, μόνο απίστευτο δε θα έμοιζα για το Βρετανό πρωθυπουργό να έχει πει κάτι παρόμοιο, αφού πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που στο περιθώριο συνεδρίου των Συντηρητικών είχε προβλέψει πως η διαλυμένη από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Λιβύη θα έχει ένα λαμπρό μέλλον “όταν καθαριστούν τα πτώματα”.