Πηγή: Katiousa

Στη χώρα μας ακούμε για τη γαλλική αστυνομία συνήθως όταν αφορά τον ανηλεή ξυλοδαρμό διαδηλωτών ή μουσικών παραγωγών, οι επιτυχίες της όμως εκτείνονται σε μια σειρά πεδία. Όπως αυτό της καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών, όπου η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε στις 17 του μήνα πως κατέσχεσε χάπια mdma, δηλαδή ecstasy αξίας 1 εκ. ευρώ στην περιοχή Σεν-Ουέν, κάνοντας μάλιστα αυτάρεσκα λόγο για “καλή δουλειά” και “καρποφόρες έρευνες”.

Μόνο που σύντομα αποκαλύφθηκε πως αυτοί οι καρποί δεν ήταν απαγορευμένοι, όπως είχε περήφανα ανακοινώσει η αστυνομία, καθώς τα ροζ χαπάκια στις διαφανείς σακούλες ήταν τελικά αθώες καραμέλες φρουκτόζης με γεύση φράουλα. Σε αυτό κατέληξε η τοξικολογική ανάλυση του κατασχεμένου εμπορεύματος, που σημείωσε πως “η σκόνη που κατασχέθηκε στο διαμέρισμα ήταν μια “ουδέτερη σκόνη”, που δεν αποκάλυψε ούτε ναρκωτικά προϊόντα ούτε δηλητηριώδεις ουσίες”.

Πάντως, η γαλλική αστυνομία δεν πτοήθηκε από τη μικρή αυτή ανακρίβεια στις ανακοινώσεις της, αφήνοντας μάλιστα ως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές άθικτη την αρχική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της τουίτερ. Λέτε να είναι κι αυτοί “ανεκπαίδευτοι”, που θα έλεγαν και κάποιες ψυχές στο ελληνικό κοινοβούλιο; Έχουμε πάντως λόγο να πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την εργαστηριακή επιβεβαίωση των ευρημάτων τους πριν αρχίσουν τους πανηγυρισμούς.