Πηγή: Katiousa

«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ»

Μέτρα προστασίας….της εργοδοσίας, ή αλλιώς «αν νοσήσω, δεν θέλω μισθό»

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τρίτο και πιο ισχυρό κύμα πανδημίας, όπου τα κρούσματα κορονοϊού, ο αριθμός των διασωληνωμένων όπως  και οι θάνατοι έχουν εκτοξευθεί σε αριθμούς,  είναι ακόμα μεγαλύτεροι από την αρχή της πανδημίας.

Η κυβέρνηση που έχει κάνει σημαία της την ατομική ευθύνη και δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για το δημόσιο σύστημα υγείας, αποδεικνύει κάθε μέρα, ότι κριτήριο στην διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της υγείας του λαού. Έχει ξεκινήσει «στα γεμάτα» η συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, οι βασικοί χώροι διασποράς του ιού αποκρύπτονται (χώροι δουλειάς – ΜΜΜ) και ενοχοποιείται η πάλη των εργαζομένων μέχρι και οι διαδηλώσεις.  Για αυτό αντί να πάρουν υγειονομικό προσωπικό, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας, δυναμώνουν την καταστολή και τον αυταρχισμό στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Στα σίριαλ που επιδοτούνται με κρατικό χρήμα εκατομμυρίωνέχει πάρει και η κυβέρνηση τα μέτρα της. Δεν έφταναν τα δωράκια, αλλά σε αυτές τις συνθήκες η εντατικοποίηση, η εργοδοτική αυθαιρεσία, τα 10ωρα και 15ωρα πάνε σύννεφο, χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες, πολλές φορές με 6ήμερη δουλειά, με πλατό χωρίς αερισμό και χώρο για διάλειμμα.

Τελευταίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι η καταγγελία συναδέλφων στο Σωματείο μας, ότι εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών ζήτησε από τους  εργαζόμενους να υπογράψουν ότι εάν και εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό, η μισθοδοσία τους διακόπτεται και η εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι τους!

Και τι θα κάνει ο εργαζόμενος που θα νοσήσει, αν μείνει μισό μήνα χωρίς μισθό, επειδή αρρώστησε! Μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στο να το αποκρύψει. Όπως και να το κάνουμε, θέλουν ο εργαζόμενος εάν νοσήσει να είναι άξιος της μοίρας του!

Αν σταματήσουν τα γυρίσματα για οποιοδήποτε λόγο πάντως η επιχείρηση είναι εξασφαλισμένη, η «χασούρα» μηδενική.

Αυτά είναι όντως τα μόνα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, χέρι χέρι με την εργοδοσία που στο όνομα της πανδημίας έχει ξεσαλώσει.

 

Ως εδώ η κοροϊδία

Κανείς εργαζόμενος/η μόνος/η απέναντι στην εργοδοτική και κυβερνητική αυθαιρεσία.
Να παρθεί άμεσα πίσω η πρακτική της συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΘΕΑ

Ο Πρόεδρος Έντρι Νέζα
Ο Γεν. Γραμματέας Αποστόλης Δημακόπουλος