Πηγή: Ημεροδρόμος

Το άγαλμα της Φρειδερίκης θέλει να επανατοποθετήσει στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Εξάρχου. Ο δήμαρχος μάλιστα ανέλυσε τα σχέδια του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr ο δήμαρχος της ακριτικής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να στηρίξει τη …βασιλικό όραμα του, «τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό»!!!

«Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα..» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος που θέλησε να «ντύσει» την προκλητική πρωτοβουλία και με μηνύματα περί …«εθνικής ενότητας».

Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε: «Έχουμε το άγαλμα της βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό…»!

Τέλος δεσμεύτηκε πως θα το φέρει προς συζήτηση το θέμα του αγάλματος στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ποια όμως ήταν η Φρειδερίκη που ο …δημοκράτης δήμαρχος θέλει να βάλει και άγαλμα της στην Κόνιτσα; 

Η Φρειδερίκη της Ελλάδος, γνωστή και ως “Φρίκη”.  Η Πριγκίπισσα του Αννόβερου, που μας έκανε την τιμή να “υπηρετήσει” το Έθνος ως Πριγκίπισσα Διαδόχου, Βασίλισσα αλλά και ως Βασιλομήτωρ. Η “σπουδαία” πορεία της κυριαρχείται από υψηλές Aρχές, πάντα για το καλό του Έθνους και τη διασφάλιση των Ιδανικών της Πατρίδας…

Ποιες ήταν μερικές από αυτές;

— Αρχικά, όταν ήταν ακόμα στη Γερμανία, υπηρέτησε τα συμφέροντα του Λαού ως αρχηγός των κοριτσιών της περιοχής της, στην Χιτλερική Νεολαία Κορασίδων.

— Συνέχισε την συνεπή επαφή της με τον φασισμό και μετά τον ερχομό της στην Ελλάδα, ως σύζυγος του διαδόχου Παύλου, αφού της απονεμήθηκε ο τίτλος της Γενικής Διοικήτριας των Κοριτσιών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά.

— Η Φρειδερίκη …εμπνεύστηκε τη δημιουργία των Παιδουπόλεων. Πενήντα περίπου «παιδουπόλεις» (παιδικά «Νταχάου») της Φρειδερίκης  λειτουργούσαν στην περίοδο του εμφυλίου και τα επόμενα χρόνια.  Στο όνομα δήθεν να γλυτώσει τα ελληνόπουλα από την κομμουνιστική απειλή η Φρειδερίκη δημιούργησε ένα σύστημα που όπως έχει καταγγελθεί επίσημα οδήγησε σε αρπαγή παιδιών από τις οικογένειές τους και σε παράνομες υιοθεσίες! Τα όργανα της «βασιλομήτορος» μέσα στη δίνη του Εμφυλίου άρπαζαν βρέφη και παιδιά, τα στοίβαζαν στα «αναμορφωτήρια» της εθνικοφροσύνης, αναμένοντας αγοραστές για να τα πουλήσουν! (https://www.imerodromos.gr/paidomazwma-freiderikh-douleborio-ethnikofrosynhs/). 

Αυτή τη Φρειδερίκη θέλει να τιμήσει ο δήμαρχος Κόνιτσας και να επανατοποθετήσει το άγαλμα της στην πόλη…