Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Χριστουγεννιάτικη επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και άνευ προηγουμένου εισβολή δυνάμεων στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Όλα αυτά μετά από φοιτητικές κινητοποιήσεις που είχαν προηγηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείριση της αστυνομίας και των ΕΚΑΜ μέσα στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου στην οδό Ούλοφ Πάλμε.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στις εστίες, κυκλοφορούν στους διαδρόμους και έχουν εγκλωβίσει φοιτητές στα δωμάτιά τους και δεν τους αφήνουν να βγουν έξω.

Το περιστατικό είναι πρωτοφανές, καθώς ποτέ ξανά η αστυνομία δεν έχει μπει σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου.

 

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία εκκενώνει τις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών και τους κατειλημμένους χώρους εντός. Υπάρχουν και συλλήψεις.

Posted by Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ on Tuesday, 29 December 2020

Όλα συνέβησαν περίπου στις 7 το πρωί όταν μέσα στις εστίες εισέβαλε πολυμελής ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. με στελέχη των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ, των ΕΚΑΜ, της σήμανσης ακόμη και της δίωξης ναρκωτικών.

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουν οι αστυνομικοί παραβίασαν μέχρι και δωμάτια εστιακών, σπάζοντας πόρτες, ενώ προξένησαν φθορές και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων, όπου έσπασαν την πόρτα και πήραν έναν φορητό υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο.

Οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει έξι άτομα τα οποία διέμεναν εντός των εστιών, καθώς είχαν κάνει κατάληψη σε χώρους που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες.

Πρίν λίγο ΜΑΤ μπουκάρανε στο κτήριο της Α ΦΕΠΑ. 2 μέρες πριν την Πρωτοχρονιά το Πανεπιστήμιο σε αγαστή συνεργασιά με την…

Posted by Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση Πολιτικών Μηχανικών – ΕΑΑΚ on Tuesday, 29 December 2020

Πρόσχημα φέρεται να είναι το γεγονός ότι κάποια δωμάτια φέρονται να είναι υπό κατάληψη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και έρευνες για ναρκωτικά.

Άλλες καταγγελίες στα social media αναφέρουν ότι από το drone της ΕΛ.ΑΣ. έπαιζε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο διέταζε τους φοιτητές να μείνουν στα δωμάτιά τους και να μην βιντεοσκοπούν το περιστατικό ή να τραβούν φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των εστιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο, έπειτα από κινητοποίηση διαμαρτυρίας των φοιτητών και καταγγελίες ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε διακόψει τη σίτιση προκειμένου να εκβιάσει τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Μετά από τις κινητοποιήσεις, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ είχε υποσχεθεί να επανεξετάσει το ζήτημα διαμονής για τους εστιακούς φοιτητές των οποίων οι σπουδές ολοκληρώνονται το επόμενο εξάμηνο.

Αυτή την στιγμή τα φασιστοειδή χουλιγκανια του Χρυσοχοΐδη εκκενώνουν κατειλημμένα δωμάτια και κινηματικούς χώρους στο κτίριο των εστιών ενώ προκαλούν και φθορές σπάζοντας τζάμια.

Posted by Ήμουν, Είμαι & Θα Είμαι on Tuesday, 29 December 2020

Διαβάστε το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»: Παράταση… αγωνίας στις φοιτητικές εστίες

Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επιχείρηση γίνεται έπειτα από… πληροφορίες για ναρκωτικά εντός του χώρου των εστιών.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν, πάντως, δείχνει βιαστική και ότι μάλλον γράφτηκε «στο πόδι» έπειτα από τη μεγάλη έκταση που πήρε το περιστατικό «Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με συμμετοχή υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών, Εγκλημάτων κατά Ιδιοτησίας, Κρατικής Ασφάλειας, κλπ και παρουσία εισαγγελικών αρχών. Μετά το πέρας της επιχείρησης θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση»