Πηγή: TPP

Σε σοβαρή καταγγελία για ακύρωση προγραμματισμένου εμβολιασμού των υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο της Αττικής «Σωτηρία» προχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Όπως σημειώνει στη σημερινή του ανάρτηση στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς και «υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο» αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών «με άνωθεν εντολή», ενώ «στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».

Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν…

Posted by Panagiotis G Papanikolaou on Tuesday, 29 December 2020

Εμβολιασμοί υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εμβολιάστηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Πάτροκλος Γεωργιάδης και Μάνος Λογοθέτης.

Νωρίτερα το πρωί εμβολιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Ακόμα και όταν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τις αποφάσεις τις πολιτείας, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές», δήλωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστηκε τους επιστήμονες που, όπως είπε, «εργάστηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία».

«Σηκώνουμε μανίκια, κάνουμε το εμβόλιο, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, το ΕΣΥ, την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που εργάσθηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία από τον Covid 19» ανέφερε.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ανάρτηση της έκανε έκκληση για εμβολιασμό στη Βουλή: «Θεσμικά, η λειτουργία της Βουλής, ως ένα βαθμό περιορίστηκε στην καραντίνα. Συνεπώς, όσο πιο γρήγορα εμβολιαστεί η Βουλή, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε στη σωστή λειτουργία της, με την παρουσία όλων των βουλευτών στο νομοθετικό έργο».

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εμβολιασμού «σπάει» σε τρία στάδια, με την πρώτη φάση να αφορά τον εμβολιασμό Υγειονομικών και προσωπικού κοινωνικών υπηρεσιών, τους διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας. Ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει και το «προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης».