Ιστορικός, Αποζημιώσεις, Γερμανία, Κρατίδιο

Η μοναδικότητα της Ελλάδας σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο αντικατοπτριζόταν στο οτιδήποτε. Ο ηλιόλουστος ουρανός της, τα πολυάριθμα νησιά της, η πρώτη φορά αριστερά της, ήταν μερικά από τα πολλά πράγματα που δεν την έκαναν μια συνηθισμένη ευρωπαϊκή χώρα. Μέσα σε όλα, η Ελλάδα ήταν η χώρα που δεν είχε πάρει τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τι και αν δάνεισε στην άρια φυλή υπέρογκα ποσά για να κατακτήσει τον πλανήτη. Τι και αν οι θάνατοι και οι καταστροφές εντός της ενδοχώρας ήταν ανυπολόγιστες. Οι Έλληνες τα μόνα χρήματα που είδαν να εισρέουν στα ταμεία τους από την Γερμανία ήταν κάτι ψίχουλα για την αγορά αεροδρομίων και τηλεφώνων. Μετά από τρία μνημόνια και την δέσμευση όλης της δημοσίας περιουσίας για 99 χρόνια, το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να διεκδικήσει τα χρήματα από τους πολέμους.

Το 2019 κινήθηκαν οι πρώτες νομικές διαδικασίες για την διεκδίκηση αποζημιώσεων. Όμως αυτές απορρίφθηκαν μετά από όσα συνέβησαν από το περίφημο Καστελόριζο και μετά. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, η Ελλάδα είχε γίνει ομοσπονδιακό κρατίδιο της Καγκελαρίας της Γερμανίας. Τουτέστιν η Ελλάδα ήταν κομμάτι της Γερμανίας και δεν είχε καμία λογική να αποζημιωθεί από τον εαυτό της. Αντιθέτως, τα δικαστήρια διέταξαν το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο των αποζημιώσεων στην  Πολωνία, για τις θηριωδίες των Γερμανών  την δεκαετία του 40. Έτσι η Ελλάδα αντί να καλύψει μια μεγάλη τρύπα της από το δημόσιο χρέος της, βρέθηκε να χρωστάει περισσότερα.

Η νέα κυβέρνηση το 2021 αποφάσισε ότι η νέα τάξη πραγμάτων δεν είναι βιώσιμη. Έπρεπε να απεξαρτηθεί από τον γερμανικό ζυγό. Έτσι αποφασίστηκε η χώρα να γυρίσει στην πατροπαράδοτη συνταγή που μόνο αυτή ήξερε: το μνημόνιο. Αυτή τη φορά όμως ο εταίρος θα ήταν μόνο ένας, το ΔΝΤ και συνάμα η Αμερική. Σκοπός της Ελλάδας ήταν να πάψει να είναι κρατίδιο της Γερμανίας και να γίνει πολιτεία των ΗΠΑ. Οι διαβολικοί πρόεδροι των ΗΠΑ είχαν μεγαλεπήβολα σχέδια  για την χώρα μας. Θα την μετέτρεπαν σε ορυχείο ορυκτού πλούτου με την ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες και σε αμερικάνικη πολεμική βάση λόγω γεωγραφικής θέσης.

Όμως οι Γερμανοί παρά την δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκαν, δεν ήθελαν να χάσουν τσάμπα την Ελλάδα. Ήταν μια τεράστια πηγή εσόδων για την χώρα. Επομένως, ζήτησαν οικονομικά ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ για την πώληση της χώρας. Οι Αμερικάνοι, δεν ήθελαν να δώσουν ούτε λεφτά, ούτε ορυκτό πλούτο από την Ελλάδα. Συνεπώς, αποφάσισαν να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας. Το σύνολο των γυναικών και το μεγαλύτερο μέρος των ανδρών, στάλθηκαν με βαγόνια στις περιοχές της Βαυαρίας και της Βεστφαλίας, έτσι ώστε να δουλέψουν στις φάμπρικες και στα εστιατόρια της χώρας. Οι υπόλοιποι Έλληνες οι οποίοι ήταν άνδρες ηλικίας 18-45, στελέχωσαν τον αμερικάνικο στρατό και βοηθούσαν στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην χώρα. Έτσι η Ελλάδα μετά την επανάσταση της κατά των Γερμανών, μετατράπηκε σε ένα συνδυασμό γιγαντιαίου ορυχείου και πεδίου βολής.

Παναγιώτης Φραγκούλης