Η Ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 είναι μία από τις εθνικές επετείους της χώρας όπου όλοι οι Έλληνες βγάζουν τις σημαίες στα μπαλκόνια τους και θαυμάζουν από την τηλεόραση τα τανκς και τα F16. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά που κατανάλωνε μαζικά ο ελληνικός λαός, η μέρα αποκτούσε ένα άρωμα που έδιωχνε ακόμα και τις ανοιξιάτικες μύγες. Το 2021, 200 χρόνια μετά την ανύψωση του Ελληνικού λάβαρου από έναν Γερμανό ιερέα, οι Έλληνες αναβίωσαν μια δεύτερη επανάσταση, όμοια με την προηγούμενη. Με κεντρικό σύνθημα «ελευθερία ή πρωτογενές πλεόνασμα», ξεκίνησε η δυναμική κινητοποίηση για να φύγει ο ζυγός των δανειστών από την χώρα.
Πρώτος στόχος ήταν η επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας που είχε δημευθεί για 99 χρόνια. Η νέα κυβέρνηση ήταν κατά της άνομης βίας από όπου και αν προέρχεται. Για αυτό τον λόγο προέτρεψε τους Έλληνες να μην κινηθούν βίαια ενάντια στους ξένους επενδυτές. Η λύση ήταν το πλήρες εμπάργκο στις πρώην δημόσιες επιχειρήσεις. Σταμάτησαν λοιπόν τα δρομολόγια από τα λιμάνια των Κινέζων και των Ρώσων και η μεταφορά των τουριστών προς τα νησιά γίνεται πλέον μέσω Στυλίδας και Νέας Περάμου με ψαροκάικα. Εμπάργκο επιβλήθηκε και στα τρένα των Ιταλών. Οι εγχώριες χερσαίες μετακινήσεις γίνονταν με τα πατίνια που είχαν γεμίσει αρχικά Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και με πεζοπορίες που οργάνωναν προσκοπικές ομάδες. Εμπάργκο και στο χρυσό των Καναδών, όπου τα χρυσά πόμολα των σπιτιών αντικαταστάθηκαν με κέρινα από την εκκλησία. Εμπάργκο στα αεροδρόμια είχε γίνει προ πολλού διότι κάποιος Αθηναίος που θα ήθελε να πάει διακοπές στην Θεσσαλονίκη ανά πάσα στιγμή μπορούσε να βρεθεί στην Τιμισοάρα. Το ίδιο και για το χρυσάφι των Καναδών, μιας και δεν προβλεπόταν η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων για την κατασκευή χρυσών μεταλλείων. Όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, η συμφωνία των Πρεσπών προέβλεπε δωρεάν μετακινήσεις για την Γευγελή προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απανταχού Έλληνες τζογαδόροι.
Η δεύτερη κίνηση των Ελλήνων ήταν η επιδεικτική σπατάλη του πλεονάσματος του έτους, μπροστά στα μάτια των ξένων. Οι ανάγκες του ελληνικού λαού μετά από μια εποχή βάναυσης λιτότητας ήταν τεράστιες. Αγοράστηκαν λοιπόν 100 F35 για την διεξαγωγή της επανάστασης. Στην συνέχεια επενδύθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ για την υποψηφιότητα μας στην Γιουροβίζιον του 2021. Η εθνική μας τραγουδίστρια πραγματοποίησε περιοδεία σε πόλεις, όπως το Ροβανιέμι, το Ρέικιαβικ, το Αλμάτι και το Κατοβίτσε, έτσι ώστε να κερδίσει 12άρια για την πατρίδα. Τέλος όσα περίσσεψαν, μοιράστηκαν στα άπορα κόμματα της Βουλής, έτσι ώστε να εξοφληθούν παλαιότερα χρέη προς τις τράπεζες.
Οι ξένοι δεν θορυβήθηκαν όμως και πολύ. Τα μέσα μεταφοράς της Ελλάδας συνέχισαν να λειτουργούν από τους εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονταν. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι είχαν μαζί τους έναν απαραίτητο ταξιδιωτικό οδηγό, όπου τους πληροφορούσε σε ποια ξενοδοχεία, εστιατόρια, περίπτερα και σουβλατζίδικα έπρεπε να πάνε για να περάσουν καλά. Όλα τα προαναφερόμενα, ανήκαν σε ξένους επενδυτές. Τα F35 που είχαν προμηθευθεί οι Έλληνες έγερναν όπως τα υποβρύχια που είχαν αγοράσει κάποτε. Αποτέλεσμα ήταν να κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο μέχρι και οι Κύπριοι. Η κυβέρνηση έδειχνε ανυποχώρητη στον πόλεμο και έτσι έριξε το τελευταίο της χαρτί: το δημοψήφισμα. Στην συνέχεια έγιναν 17 ώρες διαπραγμάτευση και στο τέλος ήρθε το μνημόνιο 4. Η δημόσια περιουσία καταπατήθηκε για επιπλέον 300 χρόνια. Οι ξένοι μάλιστα για να προειδοποιήσουν τον ελληνικό λαό για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση νέας επανάστασης, αντικατέστησαν την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με παρέλαση Ελλήνων αστέγων από τους πλειστηριασμούς. Έτσι αναβίωσαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς της Ελλάδας, σε διαφορετικό ζυγό αυτήν την φορά.