Μακεδονικό, Υπουργός Άμυνας, ψεκασμένοι, Πρέσπες

Από τις πιο σημαντικές φιγούρες του 21ου αιώνα ήταν ο υπουργός άμυνας της πρώτης φοράς αριστερά. Γνωστός για την αντιστασιακή του δράση την περίοδο των μνημονίων, έφυγε από την κεντροδεξιά παράταξη στην οποία άνηκε για να δημιουργήσει ένα κόμμα ανεξάρτητο. Ένα κόμμα στο οποίο ήταν ευπρόσδεκτοι όλοι οι ακροδεξιοί Έλληνες ανεξαρτήτου πεποιθήσεως. Και αυτό το κόμμα συγκυβέρνησε με τους αριστερούς έτσι ώστε να απαλλαγεί η χώρα από τα τοξικά μνημόνια και να αποκτήσει ένα σωτήριο. Και μόλις σώθηκε η χώρα από την κρίση και ερχόταν το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ο υπουργός άμυνας παραιτήθηκε και αποφάσισε να γυρίσει σε αυτό που του ταίριαζε περισσότερο από όλα, στην αντίσταση.

Πολλοί κατηγόρησαν τον ακροδεξιό επαναστάτη ότι αποχώρησε από την θέση του για προεκλογικές σκοπιμότητες. Άφησε την καρέκλα που τόσο αγαπούσε μόνο όταν διαφαινόταν ότι έχει τελειώσει πολιτικά και δεν θα έβγαινε στις επόμενες εκλογές. Η κοινωνία του χρέωνε ότι είχε τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά όλα ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου από τον ίδιο. Ο ακροδεξιός ηγέτης είχε σπουδάσει την επανάσταση. Ο Ανεξάρτητος Έλληνας παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού άμυνας μόνο όταν είχε βεβαιωθεί ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ενόπλων δυνάμεων ήταν πλέον πλήρως στις υπηρεσίες του.  Σε όποια καρέκλα και να καθόταν πλέον ο πρώην υπουργός, ήξερε ότι με ένα του σάλπισμα ο στρατός θα έκανε ακόμα και πραξικόπημα. Δεν είχε βέβαια τέτοιους σκοπούς, καθώς ήταν και τεράστιος υπέρμαχος της δημοκρατίας. Μετά την ψήφιση λοιπόν του νομοσχεδίου και αφού έχασε τους μισούς του βουλευτές, πέρασε στην αντεπίθεση.

Το πρώτο του σχέδιο ήταν ο εναέριος ψεκασμός του ελληνικού λαού. Ήταν ο πρώτος που είχε αναφέρει με ατράνταχτες αποδείξεις ότι μας ψεκάζουν, αλλά ελάχιστοι τον πίστεψαν. Έδωσε λοιπόν το σήμα στην πολεμική αεροπορία να ψεκάσει την ελληνική επικράτεια με ένα κοκτέιλ προσωπικής του παραγωγής. Το υγρό αυτό περιείχε άρωμα από την μυροφόρα εικόνα του Όσιου Πατάπιου που βρίσκεται στο Πάπιγκο, τρίχες από κούκλες μπάρμπι και μούστο από μακεδονικά σταφύλια. Σύμφωνα με επιστήμονες που ισχυρίζονταν ότι η γη είναι ο μοναδικός πλανήτης της Ελλάδας, αυτός ο συνδυασμός θα έκανε το κόμμα των ανεξάρτητων να βγει με αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να γεμίσει τα κλαμπάκια της χώρας με φτιαγμένους νεοέλληνες που χτυπιόντουσαν με το διαχρονικό χιτ «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία». Αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη ακροδεξιά παράταξη στις επερχόμενες εκλογές να πάρει 1,5%, και ο  ιερέας που τραγουδούσε το τεράστιο μουσικό αριστούργημα να μπει στα αμερικάνικα τσαρτς.

Ο πρώην υπουργός άμυνας δεν θα το έβαζε όμως τόσο απλά κάτω. Είχε ακόμα τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων. Η νέα κυβέρνηση παρά τις αρχικές αντιρρήσεις υπάκουε πιστά στην όποια εντολή και ήταν έτοιμη να υπογράψει την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Επομένως αποφάσισε να υλοποιήσει την απειλή του, να κάνει τις Πρέσπες Κούγκι. Πήρε λοιπόν πεζικό και αεροπορία και ήταν έτοιμος να ανατινάξει τις Πρέσπες κυριολεκτικά. Είχε ξεχάσει όμως ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο, αν ξοδεύουμε 100 εκατομμύρια τα 10 πηγαίνουν πραγματικά στον στρατό και τα 90 σε τσέπες. Έτσι το μόνο που είχε περισσέψει σαν πολεμοφόδιο ήταν κάτι ληγμένα βλήματα. Τα βλήματα στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν τόσα πολλά που ήταν διαθέσιμα και για εξαγωγές στην Σαουδική Αραβία. Αποτέλεσμα ήταν να ξεβραστούν στην επιφάνεια της λίμνης κάποια ψάρια νεκρά και να πάρουν φωτιά κάτι θάμνοι. Ο νατοϊκός στρατός που είχε εγκατασταθεί ήδη στα Σκόπια μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν πέρασε στην αντεπίθεση και έτρεψε σε φυγή τον ελληνικό. Ο Έλληνας ηγέτης λόγω παραπανίσιων κιλών δεν μπόρεσε να ξεφύγει και έτσι συλλήφθηκε. Καταδικάστηκε από το διεθνές δικαστήριο σε 20 χρόνια με αναστολή για παράνομη αλιεία με δυναμίτη και πυρκαγιά από αμέλεια. Του επιβλήθηκε επίσης αναγκαστική κοινωνική εργασία σε νατοϊκό στρατόπεδο στο πόστο του κηπουρού. Έτσι έληξε άδοξα η πολιτική πορεία του πιο καμένου Έλληνα πολιτικού της ιστορίας.

Παναγιώτης Φραγκούλης