Αλιεύσαμε από το facebook του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Μέρες που είναι, θέλω εδώ να κάνω μια αναφορά στους αγωνιστές του ’21. Πιστεύω ότι υπάρχει μια αδικία. Οι περισσότερο έχουν για αγαπημένο αγωνιστή του ’21 τον Καραϊσκάκη. Αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό. Ήταν φαντεζί ποδοσφαιριστής, έπαιζε για τη φουστανέλα, παθιαζόταν με την εξέδρα. Το σύστημα όμως που έπαιζε ήταν καταστροφικό. Δε μπορείς κύριε Καραϊσκάκη μου να μου κατεβαίνεις φουλ επίθεση στο Φάληρο, δεν είσαι η Μπαρτσελόνα. Θα σε βρουν οι Τούρκοι ανοιχτό πίσω και θα σε αλαλιάσουν. Αν θες να πας για τη νίκη, να παίξεις σωστά το 5-3-2 με βάθος και απ’ όλα. Βάλε ένα ψηλό παιδί για τις κεφαλιές κι ένα μαντουμαδόρο σκυλί δίπλα του και παίξε με βάθος, με λίμπερο πίσω να κόβει, ένα μπαρμπαγιώργο τσολιά να μην περνάει τίποτα. Χώσε και τρία τρεχαντήρια Αρβανίτες στα χαφ, να τρώνε τον αντίπαλο, όχι τίποτα Τιτίκες, ταχυπόδαρους, να βγάζουν γρήγορα την ομάδα στην αντεπίθεση. Όταν παίζεις με την άμυνα μπροστά κάνεις έγκλημα. Έγκλημα. Δες στη Γιουβέντους πώς το κάνει ο Αλέγκρι και τους έχει διαλύσει όλους στο Καμπιονάτο.

Γι’ αυτό εγώ προτιμάω τον Παπαφλέσσα. Ο Παπαφλέσσας ανέπτυξε το καλύτερο σύστημα για την ψυχοσύνθεση της φυλής: το ταμπούρι. Ο Έλληνας, όποτε μεγαλούργησε, με ταμπούρι μεγαλούργησε. Όπως το 2004. Όλοι πίσω και βλέπουμε. Να κρατήσεις το μηδέν, να πάρεις ηθικό, να απογοητεύσεις τον αντίπαλο και γιατί όχι και στο 89′ και το 90′ να του το κάνεις το γκολ, να τον στείλεις αδιάβαστο. Και στο Μανιάκι σωστά το έπαιξε, άσχετα που του έκαναν το γκολ οι αντίπαλοι σε μια στιγμή αδράνειας. Το θέμα είναι να αμύνεσαι μέχρι ενός να πούμε. Θερμοπύλες, Μανιάκι, Γουέμπλεϊ, αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές του έθνους. Είδατε στο Αφιόν Καραχισάρ και το Εσκί Σεχίρ που πήγαμε να παίξουμε επίθεση. Ακόμα τρέχουμε. Άμα θέμε να δοξαστούμε ξανά και να βγάλουμε σωστούς Έλληνες, να τα αφήσουμε τα κορδελάκια και να παίξουμε το αλάνθαστο σύστημα του Παπαφλέσσα.

Κι αυτός ο καινούριος ο τερματοφύλακας από το Μεσολόγγι μου αρέσει. Θα αφήσει εποχή με τη σωματοδομή του. Αλλά πρέπει να δουλέψει λίγο. Να βελτιώσει τις εξόδους του. Θα γίνει καμιά ζημιά…