Τα παλαιότερα χρόνια, μετά από υπογραφές συνθηκών και συμφωνιών, ήταν συχνό το φαινόμενο της ανταλλαγής πληθυσμών, όπως μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Συχνό ήταν και το φαινόμενο ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων ξένων κρατών μέσω του προγράμματος Εράσμους. Πρώτη φορά όμως το 2019 έπειτα από την συμφωνία των Πρεσπών, τέθηκε το θέμα ανταλλαγής αγαλμάτων. Αυτό υλοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα, όταν απέναντι από το Χίλτον εγκαταστάθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στα Σκόπια μεταφέρθηκε το γλυπτό του Δρομέα. Αυτό έμελλε να είναι η αρχή της εικαστικής μεταμόρφωσης της Ελλάδος.

Το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία» δονούσε ακόμα στις γειτονιές της Αθήνας. Το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη τόνωσε ακόμα περισσότερο το φρόνημα των Ελλήνων. Και επειδή, ως γνωστόν, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, μεταφέρθηκε ο τάφος του Φιλίππου που ήταν στην Βεργίνα στο Ελληνικό. Το μνημείο θα ήταν η βάση, πάνω στην οποία θα χτιζόταν το καζίνο και το εμπορικό κέντρο της περιοχής. Ως αντάλλαγμα για την Βόρεια Ελλάδα, μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη η στάση του Μετρό
«Ελαιώνας». Έτσι το 2023 η Θεσσαλονίκη απέκτησε και δεύτερη στάση Μετρό. Για να γίνει ακόμα πιο λειτουργικός ο υπόγειος σιδηρόδρομος της πόλης πήρε και μια ακόμα στάση από το Παρίσι, παραχωρώντας τον Λευκό Πύργο ο οποίος εγκαταστάθηκε απέναντι από του Άιφελ.

Πλέον η ιστορία σταμάτησε να παραχαράσσεται. Η Μακεδονία ήταν μία και έδρευε στην Αθήνα. Για να αποσιωπηθούν οι όποιες φωνές αμφισβήτησης της, η Αθήνα αποποιήθηκε την αρχαία ιστορία της που την ήθελε γενέτειρα της Δημοκρατίας. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η μεταφορά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. Δίπλα του εγκαταστάθηκαν και τα μάρμαρα υλοποιώντας στο περίπου το όραμα των Ελλήνων που ζητούσαν επίμονα την επιστροφή τους. Ως αντάλλαγμα, η Ελλάδα πήρε το ολυμπιακό στάδιο του πινγκ πονγκ του Λονδίνου, για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032.

Η Κύπρος είχε γίνει ένα Μονακό με την άντληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της. Η Ελλάδα παρόλα αυτά δεν είχε αντλήσει τίποτα. Οι προσφορές που έπεφταν για την ενοικίαση των οικοπέδων ήταν εξευτελιστικές. Έτσι το 2035 η Ελλάδα αναγκάστηκε να υποκύψει στην πρόταση των ΗΠΑ που ήταν η πιο συμφέρουσα. Σύμφωνα με αυτήν, η Ελλάδα θα έβγαζε το 10% των συνολικών εσόδων και το υπόλοιπο 90% θα πήγαινε στις αμερικάνικες ιδιωτικές εταιρίες. Μέσα στο ντιλ ήταν και η εκμετάλλευση περιοχών της Κρήτης ως Νατοϊκές βάσεις σαν την Σούδα. Μια από αυτές τις περιοχές ήταν και ο χώρος της Κνωσσού. Επειδή υπήρχε παγκόσμιος θαυμασμός για τα Μινωικά ανάκτορα, αυτά αντί να κατεδαφιστούν πλήρως, μεταφέρθηκαν  στα μουσεία της Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα από αυτό βγήκε κερδισμένη, καθώς από την ανταλλαγή κέρδισε το άγαλμα του διαβολικά καλού ακροδεξιού προέδρου των ΗΠΑ, το οποίο εγκαταστάθηκε ακριβώς δίπλα από του προέδρου που έριξε την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα. Έτσι επιτέλους η Ελλάδα, απαλλάχθηκε από τα βαρίδια που είχε επί αρχαιοτάτων χρόνων και έγινε επιτέλους ένα δυτικό κράτος.

Παναγιώτης Φραγκούλης