Πάμελα, Βενεζουέλα, Σάντερς, Μαδούρο

Πηγή: Katiousa

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Πάμελα Άντερσον έκανε διεθνή αίσθηση, εκφράζοντας ανοιχτά τη στήριξή της στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, καταθέτοντας μάλιστα και κάποιες σκέψεις για τη βία των διαδηλώσεων σε σχέση με τη δομική βία του ίδιου του συστήματος.

Η ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται αρκετά δραστήρια σε ό,τι αφορά τα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ και διεθνώς, πήρε με προχθεσινή της ανάρτηση στο τουίτερ ξεκάθαρη θέση και στο ζήτημα της Βενεζουέλας και της απόπειρας ανατροπής του νόμιμου προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Αφού αναδημοσίευσε το μήνυμα του Ρότζερ Γουότερς προς τον πρόεδρο Τραμπ, με το οποίο ζητούσε την άρση των οικονομικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα και τη μη εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα, η Παμ εξέφρασε την ολόπλευρη συμφωνία της με τη θέση του Γουότερς, καλώντας και άτομα του πολιτικού χώρου τον οποίο στηρίζει να πράξουν το ίδιο. Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε ονομαστικά στο μεγάλο πουλέν του Μπέρνι Σάντερς, την βουλευτίνα Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτές, αλλά και κάθε “δημοκρατικό σοσιαλιστή” (όπως αυτοαποκαλούνται οι οπαδοί του Σάντερς και γενικά οι “αριστεροί” του Δημοκρατικού κόμματος) να ταχθούν κατά του πραξικοπήματος:

Ο Ρότζερ Γουότερς είναι εκπληκτικός για τη Βενεζουέλα και βρέθηκε και στη Βραζιλία για να κάνει εκστρατεία κατά του Μπολσονάρου. Να τι πρέπει να κάνει τώρα η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτές και οποιοσδήποτε θέλει να λέγεται δημοκρατικός σοσιαλιστής  – να κάνει εκστρατεία κατά του πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα!

 

Δεδομένης της επαμφοτερίζουσας, στην πραγματικότητα αντιδραστικής στάσης του ίδιου του Σάντερς στο ζήτημα της Βενεζουέλας, είναι πολύ απίθανο να πιάσουν τόπο οι παροτρύνσεις της διάσημης “βαρουφίτσας”. Παρά τους δεδομένους πολιτικούς περιορισμούς της Άντερσον ωστόσο, η στάση της ξεχωρίζει για την παρρησία και τη γενικά προοδευτική της κατεύθυνση, την ίδια ώρα που η πλειονότητα των συναδέλφων της από το χώρο του θεάματος είτε σιωπούν, είτε στηρίζουν ξεκάθαρα τις επεμβάσεις στην πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με ηχηρότερο ως τώρα παράδειγμα της θέση που επέλεξε να πάρει η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, στηρίζοντας τη “φιλανθρωπική” συναυλία του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας.