Μπάσκετ, χουλιγκανισμός, στρινγκ, ιδιοκτήτες ομάδων

Οι κάτοικοι της Ελλάδας στον 21ο αιώνα ως γνωστόν τα είχαν όλα λυμένα. Σε τόσο μεγάλο βαθμό, που υπήρχε φθόνος από κυβερνήσεις άλλων χωρών. Για αυτόν τον λόγο μας επέβαλαν οι ξένοι και τα μνημόνια. Αλλά ο Έλληνας δεν πτοούταν από τις μικρές τρικλοποδιές. Συνέχιζε να ζει ευτυχισμένος και να ασχολείται με το μοναδικό πρόβλημα που του παρουσιαζόταν, τον οπαδικό αθλητισμό. Και είναι όμορφο να παθιάζεσαι για μια ομάδα και να είναι ο μοναδικός καημός σου γιατί δεν έβαλε στο ντέρμπι ο άσχετος ο προπονητής και δεύτερο επιθετικό. Αλλά το πραγματικό νόημα της ζωής είναι να θεωρείς εχθρό τον γείτονα σου, επειδή επέλεξε άλλη ανταύγεια να υποστηρίζει από εσένα. Να βρίζεις καμία μαμά του οπαδού στις απέναντι κερκίδες, να κάνεις σκοποβολή πετώντας φωτοβολίδες και μπουκάλια στους αντίπαλους παίκτες και άμα δώσει ο πουλημένος διαιτητής κανένα ανάποδο σφύριγμα, μπες μέσα και κυνήγησε τον με το πατόφτυαρο Και ευτυχώς για την χώρα μας, τον ρυθμό στην καφρίλα τον έδιναν οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Άριστοι άνθρωποι με υψηλό πνευματικό επίπεδο. Που δεν τα είχαν αυτοί όλα λυμένα, καθώς προβληματίζονταν για το τι χρώμα θα έχει η καινούργια μερσεντές που θα αγοράσουν, τι πολεμική τέχνη πρέπει να ξέρει ο μπράβος που κουβαλάν μαζί τους και ποιον πρέπει να λαδώσουν για να αυξήσουν το πενιχρό εισόδημα τους. Όπως το 2019, όπου ο ιδιοκτήτης μιας αξιοζήλευτης ομάδας παγκοσμίως στο μπάσκετ, άφησε ένα μπραζίλιαν εσώρουχο στον πάγκο των αντιπάλων, επειδή πήραν την ομάδα και φύγαν πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

To 2023 στο νεοσύστατο γήπεδο που είχε πάρει όνομα εκκλησίας (σαν δεύτερο γιατί σαν πρώτο ήταν το όνομα του χορηγού που πλούτιζε τον ιδιοκτήτη) θα διεξάγονταν το μεγάλο ντέρμπι. Το αποτέλεσμα θα έκρινε αν ένας κάτοικος της Νέας Ερυθραίας έπιανε το στοίχημα και κέρδιζε 3 εκατομμύρια αν δίνονταν πέναλτι. Πριν τον αγώνα η γηπεδούχος ομάδα είχε ποστάρει φωτογραφία με κότες ελευθέρας βοσκής να τρώνε εντός αγωνιστικού χώρου και μήνυμα «Έρχονται να χάσουνε». Από την άλλη, οι αντίπαλοι μέσω εκπομπής οπαδικής, παρέδιδαν μαθήματα μαγειρικής με σουρωτήρια, αποχυμωτές και μπασίνες. Την βδομάδα πριν το ματς οι οπαδοί έκαναν πρόβες για το έθιμο των Βροντάδων της Χίου, ρίχνοντας σαΐτες σε οπαδικούς συνδέσμους. Η μέρα του ματς ήρθε και οι οπαδοί των γηπεδούχων έχουν έρθει με φουσκωμένες κούκλες από τα σεξ σοπ, λόγω εκπτώσεων και αναγκών. Και στο πρώτο λεπτό ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Αποτέλεσμα να αρχίσουν να τον κυνηγάνε οι μεν γιατί το έδωσε και οι δε γιατί δεν έχει δώσει κόκκινη. Ξαφνικά εμφανίζεται πάνω του λέιζερ ελεύθερου σκοπευτή και η Βαγδάτη ξεκινά. 40 διμοιρίες ματ, 1000 μπράβοι και 30 χιλιάδες οπαδοί γίνονται ένα και όποιος μείνει όρθιος. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξαναγίνει παγκοσμίως διάσημο, οι ιδιοκτήτες των δύο ομάδων να αυξήσουν την πελατεία τους στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ο κάτοικος της Νέας Ερυθραίας να πιάσει το στοίχημα.

Το 2028 γινόταν το μεγάλο Θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι που θα έκρινε τον τίτλο στο πόλο…με άλογα. Το Μακεδονικό και ο βασιλιάς Αλέξανδρος έκανε πολλούς Έλληνες να μάθουν ιππασία και να αναπτυχθεί αυτό το ομαδικό άθλημα. Ο ιδιοκτήτης της μίας ομάδας που του άνηκε η μισή βόρεια Ελλάδα, είχε επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά για την κατάκτηση του τίτλου, φέρνοντας άλογα από την ανατολική Ευρώπη. Με νίκη, το πρωτάθλημα θα το κατακτούσε για πρώτη φορά ομάδα της πόλης (ήταν το πρώτο που γινόταν στο συγκεκριμένο άθλημα). Κατά την υποδοχή των φιλοξενούμενων οι οπαδοί είχαν αμολήσει σκυλιά ώστε να τρομοκρατήσουν τα αντίπαλα άλογα. Οι δυνάμεις των ματ απάντησαν στα μπουλντόκ με χημικά. Το παιχνίδι έφτασε στο 90 και ήταν ισόπαλο. Μέχρι που ένα άλογο των γηπεδούχων κάνει ένα σλάλομ, αποφεύγει και το αντίπαλο κάρο και ο αναβάτης σκοράρει. Το πρωτάθλημα ερχόταν επιτέλους στον Λευκό Πύργο. Προς έκπληξη όλων όμως ο διαιτητής το ακυρώνει. Αποτέλεσμα ο μεγιστάνας της γηπεδούχου ομάδας να μπει στον αγωνιστικό χώρο ζωσμένος με καλάσνικοφ. Οι μπράβοι προσπαθούσαν να τον σταματήσουν να μην παρεκτραπεί. Του υπόσχονταν ψιθυριστά ότι θα τον κανονίσουν τον διαιτητή αυτοί μετά την λήξη του αγώνα. Αυτός όμως δεν άκουγε τίποτα. Μέσα στην οργή του αποφάσισε να ελευθερώσει τα λιοντάρια και τις τίγρεις που είχε σαν κατοικίδια για να επιτεθούν στους αντιπάλους. Οι οπαδοί των γηπεδούχων αποθέωσαν τον πρόεδρο τους για αυτήν την ενέργεια που δεν είχε φανταστεί ούτε σεναριογράφος οσκαρικής ταινίας με μαφιόζους. Τελικά το πρωτάθλημα ήρθε στον Πύργο τον Λευκό με ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο πρόεδρος είχε γίνει ο θεός της Μακεδονίας και στα μάτια όλων των φιλάθλων, αλλά και στις τσέπες τις δικές του με την αγορά του μετρό (το οποίο ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί).

Παναγιώτης Φραγκούλης