Πηγή: 902

Την εργοδοσία της «SARMED AE» η οποία, ενώ η φωτιά πλησιάζει και η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική, «όχι μόνο δεν έχει αφήσει τους εργαζόμενους να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Μάνδρας αλλά τους κρατά σε υπερωρίες θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο» καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

«Την ίδια ώρα μάλιστα που οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει από την αστυνομία, οπότε ακόμα και η διαφυγή τους από τον χώρο δουλειάς είναι σχεδόν ακατόρθωτη» σημειώνει και απαιτεί από  την εργοδοσία της SARMED AE να αφήσει τώρα τους εργαζόμενους καθώς και τα αρμόδια υπουργεία και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα.

Επιπλέον, παρόμοιες καταστάσεις βίωσαν και οι εργαζόμενοι με ευθύνη της εργοδοσίας της «Greco Strom», στο εργοστάσιo στην Μάνδρα. Παρά το γεγονός ότι οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά, οι εργαζόμενοι παρέμεναν στο εργοστάσιο, προσπαθώντας με μάνικες να σβήσουν την φωτιά έξω από το εργοστάσιο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του 902. gr oι εργαζόμενοι αποχώρησαν από το εργοστάσιο ύστερα από άμεση παρέμβαση του Γ. Παπαδά, προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και κλιμακίου του ΚΚΕ που βρίσκεται στην περιοχή με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΑ.