Πηγή: 902

«Δεν πρόκειται να μας βγάλει κανείς από την εργασία και τα σπίτια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», είναι η απάντηση των Σωματείων των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη και να κάνει έξωση σε όσους μένουν στους οικισμούς της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Φλεβάρη στη Λάρυμνα, τα μέλη της διοίκησης των Σωματείων απέρριψαν για μία ακόμη φορά την παγίδα της κυβέρνησης να συναινέσουν στις απολύσεις τους και στους εγκληματικούς σχεδιασμούς διάλυσης και εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Αποφάσισαν να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μετά την ολοκλήρωση του Συντονιστικού, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου της Λάρυμνας πραγματοποίησε ενημέρωση των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Φλεβάρη, στις 11 π.μ.

Τις επόμενες ημέρες όλα τα σωματεία θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα. Παράλληλα αποφασίστηκε η διεξαγωγή πλατιάς σύσκεψης με τη συμμετοχή φορέων την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Λάρυμνα, καθώς και δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων χαρακτήρισαν κατάπτυστη την πρόταση της κυβέρνησης και το «κοινωνικό πακέτο» που παρουσίασε στην τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας ότι «αποτελεί ντροπή για τους εργαζόμενους, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους από τα εργατικά δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ».

«Θα πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά. Να γίνει ζήτημα των τοπικών κοινωνιών και ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας. Να μην τσιμπήσουμε στο “τυράκι” του “κοινωνικού πακέτου” και συναινέσουμε στις απολύσεις μας. Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να μας βγάλει κανείς», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

«Το ερώτημα που μπαίνει μετά τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αν θα αποδεχθούμε και συναινέσουμε στις απολύσεις μας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς απαιτούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων. Θα το τραβήξουμε μέχρι τέλους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

«Εμείς ως διοίκηση των Σωματείων έχουμε ευθύνη να παλέψουμε για να μείνουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και όχι να συζητάμε και να διαβουλευόμαστε τις απολύσεις τους», τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Κορέντζελος, γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

«Είναι ντροπή για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι προτάσεις της κυβέρνησης. Δικαιώνονται οι θέσεις μας ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι εγκληματικοί, διαλύουν την ΛΑΡΚΟ, στέλνουν στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους και μαραζώνουν τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.