Πηγή: 902

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και με σύνθημα «έξω οι δολοφόνοι από τα σχολεία και τις γειτονιές μας», καλεί τους μαθητές την Παρασκευή 4 Φλεβάρη στη 1.30 μ.μ. να καταθέσουν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας. Επίσης καλεί σε πολύμορφες πρωτοβουλίες στα σχολεία και να συμμετάσχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Εύοσμο.

Στο κάλεσμά της αναφέρει: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς; Άλκη δεν θα σε ξεχάσουμε! Έξω οι δολοφόνοι από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Οι μαθητές καταδικάζουμε την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου! Μόνο οργή, θλίψη και αγανάκτηση μας δημιουργούν αυτές οι πράξεις. Δεν ανεχόμαστε στις γειτονιές μας και έξω από τα σχολεία μας να βλέπουμε την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στρέφουμε τον αγώνα μας απέναντι τόσο στην οπαδική βία, που καμία σχέση δεν έχει με τα αθλήματα και τις ομάδες που αγαπάμε είτε ως αθλητές – τριες, είτε ως θεατές, όσο και στις αιτίες που την γεννά!

Εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα στα σχολεία μας να παλεύουμε για μια κοινωνία όπου θα σέβεται ο ένας τον άλλον και τις διαφορετικές απόψεις του καθενός και όχι για την σημερινή που εξυπηρετεί τις ανώνυμες εταιρίες που λέγονται ομάδες.

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Φασίστες, δολοφόνοι και εθνικιστές

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!».