Μπορεί η κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Ηριάννα Β. Λ. να κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και να αποφυλακίστηκε την Παρασκευή μετά από εγκλεισμό 13 μηνών, πλην όμως το μέλλον όσων παιδιών έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν από τους γονείς τους το όνομα «Ηριάννα» προβλέπεται εξαιρετικά δυσοίωνο.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με συμπληρωματική απόφαση του δικαστηρίου μετά και τη σχετική εισήγηση της εισαγγελέας της Έδρας, το όνομα «Ηριάννα» κρίνεται ύποπτο για παράνομες πράξεις. Ως εκ τούτου, στο εξής οι άνθρωποι με το όνομα Ηριάννα θα καταδικάζονται αυτόματα σε πρώτο βαθμό, για να οδηγηθεί στη συνέχεια η υπόθεσή τους στο Εφετείο, όπου και θα εξετάζεται.
«Πρωτοδίκως το δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με μια νεαρή κοπέλα, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής, με το όνομα Ηριάννα. Προσέξτε, Ηριάννα με ήτα, όχι Ηλιάννα, ούτε Ιλεάννα, ούτε καν Ειρηάννα, και η κοπέλα αυτή κατηγορούταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ακόμη και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, είναι φυσικό ένα τέτοιο όνομα να εγείρει ερωτηματικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι προτιμότερη μια αρχική καταδικαστική απόφαση και φυλάκιση, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί στο Εφετείο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο 100σέλιδο κείμενο.
Οι δικαστές επιπλέον κάνουν έκκληση σε μέλλοντες γονείς να αποφεύγουν τέτοιου είδους ονόματα για τα παιδιά τους και να προτιμούν περισσότερο παραδοσιακά ονόματα, όπως τα Παναγιώτα, Αργυρώ ή Μελπομένη, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.
Πλέον, σειρά παίρνει η 26χρονη Ηριάννα Μ. από τη Σάμο και η 24χρονη Ηριάννα Στ. από το Κατάκολο Ηλείας, βρεφονηπιαγωγός και ιδιοκτήτρια κρεπερί αντίστοιχα, οι οποίες αναμένεται να απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη σε 2 με 4 χρόνια.
Ήταν μια ευγενική τρολιά από το Κουλούρι