Πηγή: The Press Project

Μία ακόμα ντροπιαστική ιστορία πρόσθεσε στο ιστορικό της η «δημοσιογραφία των αστυνομικών πηγών» με αφορμή την υπόθεση της σύλληψης 22χρονου που φερόταν να πρωταγωνίστησε στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, καθώς αστυνομία και συγκεκριμένοι ιστότοποι προχώρησαν στη στοχοποίηση ανθρώπου που δεν βρέθηκε καν στο σημείο, με αφορμή -τελικά- ένα σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων άφησε ένα σχόλιο σε μία διαδικτυακή του φίλη που τον έκανε «tag» κάτω από ένα βίντεο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε ο νεαρός στο στόχαστρο των αρχών, παρότι ο ίδιος φέρεται να διαμένει στο Μενίδι, και δεν βρέθηκε καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, μετά τη σύλληψη του 22χρονου, ανέλαβαν ιστοσελίδες αστυνομικού περιεχομένου, όπως το policenews.er, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες του, και μάλιστα με τίτλο «Αυτός είναι ο 22χρονος Αλβανός χούλιγκαν από την περιοχή του Μενιδίου που σακάτεψε τον αστυνομικό». Το άρθρο και οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν από αρκετές ιστοσελίδες αντίστοιχου περιεχομένου.

Έπειτα, αφού δεν προέκυπτε εμπλοκή του στα πραγματικά περιστατικά, η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο, με τα δημοσιεύματα να ανακαλούνται, και την ιστοσελίδα που το ξεκίνησε να αναρτά κείμενο για την απόσυρση της «είδησης»: «Σχετικά με το δημοσίευμά μας νωρίτερα για τον 22χρονο από την περιοχή του Μενιδίου, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Policenews πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τον Ρ. Σ., δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τον βαρύτατο αστυνομικό χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ο νεαρός του δημοσιεύματος ΔΕΝ είχε καμία εμπλοκή με το συμβάν, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο οπαδικό σύλλογο και ΔΕΝ ήταν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης».

Σχετικό άρθρο δημοσίευσαν και τα Ellinikahoaxes, τα οποία επισύναψαν και σχετική ανάρτηση του νεαρού, κατά την οποία τονίζει πως δεν έχει σχέση με τα γεγονότα.