Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), κατήγγειλε ότι διανομέας σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ξυλοκοπήθηκε από υπαλλήλους του εργοδότη του. Πριν τον ξυλοκοπήσουν, του ζήτησαν να αποσύρει την καταγγελία που είχε κάνει στην επιθεώρηση εργασίας για το καθεστώς υποασφάλισης, κάτω από το οποίο εργαζόταν.

Πηγή: TPP

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, εργαζόμενος που δούλευε εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από υπαλλήλους του εργοδότη, ο οποίος δεν κατέθετε τα απαραίτητα ένσημα στον εργαζόμενο. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει  ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπό καθεστώς υποκόσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ

Ο SHAKIL CHAUDHRY MOHAMMAD εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως).

Όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και έκτοτε άρχισε ο Γολγοθάς του. Απολύθηκε από τον εργοδότη, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν “ενημερώθηκαν” ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο.

Δέχονταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και τη Παρασκευή τη νύχτα τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση που του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι και να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου.

Αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας βγήκαν από αυτοκίνητο δύο μπράβοι που του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του αφεντικού, αρνήθηκε και αντί φιλοδωρήματος δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα. Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έπεται η συνέχεια για την αναγκαία ποινική διαδικασία. Ενημερώσαμε ήδη το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ και θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα. Η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει τη βία και εκμετάλλευση που επικρατεί στον Επισιτισμό.

Τα επιδόματα εορτών και αδείας είναι άγνωστη έννοια, τακτοποιούνται μόνο ασφαλιστικά και όπου καταβάλλονται λόγω τραπεζικής μισθοδοσίας, οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να επιστρέφουν τα χρήματα πίσω στους εργοδότες. Οι συνθήκες υποκόσμου που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι όνειδος για μια ευνομούμενη πολιτεία, οι υπηρεσίες του Κράτους οφείλουν να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας».

Σημειώνεται ότι προ ημερών δικαιώθηκε ντελιβεράς που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, όπου δούλευε ο εργαζόμενος, υπέστη ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.