Πηγή: Luben

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα του 2018. Η ιστορία του “ένοπλου ληστή“, που στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν ούτε ένοπλος ούτε ληστής και ο οποίος βρήκε αβοήθητος το θάνατο στα χέρια αρχικά ενός κοσμηματοπώλη και των συνεργών του και στη συνέχεια των αστυνομικών που τον συνέλαβαν προκάλεσε σάλο, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή τη χώρα τόσο το κράτος, όσο και η λεγόμενη κοινωνία των πολιτών.

Από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τα δικαστήρια, μέχρι ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και τα αντανακλαστικά μιας μερίδας του κοινού, τίποτε δεν έμεινε αδιαφανές στην ανεπάρκειά του, στις προκαταλήψεις του και στον προβληματικό τρόπο λειτουργίας του. Από την άλλη όμως, η κινητοποίηση ενός άλλου σημαντικού μέρους της κοινωνίας, το οποίο με διάφορους τρόπους δεν άφησε την υπόθεση να θαφτεί στα ψιλά γράμματα μιας “δίκαιης αυτοδικίας απέναντι σε έναν λυσσασμένο πρεζάκια ληστή“.

Πρόκειται για τον πασίγνωστο Παύλο Παυλίδη και την σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρώην τραγουδιστής των Ξύλινων Σπαθιών για το τραγούδι με τίτλο « Ένα αλλιώτικο παιδάκι»:

«Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο.

Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλίπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο.
Ευχαριστώ.
Παύλος Παυλίδης.»

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ νομίζουμε πως μιλούν από μόνα τους.