Πηγή: TPP

Ο Κ. Πελετίδης και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από το κτήριο της ΔΕΗ, απαιτώντας να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε σπίτια κατοίκων που ήταν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo 24, η παρέμβαση του δημάρχου έφερε άμεσα αποτελέσματα, καθώς από νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας η ΔΕΗ άρχισε να προχωρά στην επανασύνδεση του ρεύματος που είχε κόψει. Όπως ενημέρωσε το tempo24 αναγνώστης που του είχε διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο το ρεύμα και μετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα λίγο μετά τις 16:00.

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κώστας Σπανός είχαν ζητήσει από τη ΔΕΗ να τερματιστεί άμεσα κάθε διακοπή ρεύματος , ενώ όσοι πολίτες ήταν μαζί στην κινητοποίηση και τους είχε διακοπεί η παροχή να δώσουν τα στοιχεία τους για να υπάρξει άμεσα επανασύνδεση. Στη συνέχεια συμπληρώθηκε ο κατάλογος των πολιτών (περίπου 20 άτομα) και μετά από μερικές ώρες η ΔΕΗ επανασύνδεσε το ρεύμα.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει στη συνάντηση του με τον αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ ότι θα παραλύσουν τη ΔΕΗ αν οι αρμόδιοι δεν προχωρήσουν άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος. «Το κακό παράγινε. Συνεργεία της ΔΕΗ κόβουν σε καθημερινή βάση το ρεύμα από σπίτια λαϊκών οικογενειών. Αυτό είναι απανθρωπιά. Συνδέστε τώρα το ρεύμα σε όσους έχουν άμεση ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τον αναπνευστήρα, παιδάκια δεν μπορούν να στολίσουν έστω κι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό. Επικοινωνούμε και με την κυβέρνηση και ζητάμε λύση τώρα, διαφορετικά θα παρθούν άλλα μέτρα. Αν θέλουν οι προϊστάμενοί σας, να παραλύσει η ΔΕΗ, θα το κάνουμε».