Δημοσιεύουμε μία έκκληση για βοήθεια, που απευθύνει ένας συμπολίτης μας:

«Για όσους δεν με ξέρουν, είμαι ο Κωνσταντίνος Κίμωνας Τσέτσος. Είμαι 42 ετών. Έχω δύο πόδια. Προς το παρόν.
Το ένα, το αριστερό, εμφάνισε πέρσι τέτοιες μέρες ένα εξόγκωμα πίσω από το γόνατο. Ορθοπεδικός είπε πως ήταν μυοκήλη και μου σύστησε να χειρουργηθώ για κυστικό μηνίσκο, καθότι μάζευε υγρό. Χειρουργήθηκα, αλλά το αριστερό μου πόδι χειροτέρευε και αυτό που αρχικά διαγνώστηκε ως μυοκήλη μεγάλωνε. Μετά από πολλούς μήνες και πολλές εξετάσεις, η μυοκήλη απεδείχθη πως δεν ήταν μυοκήλη, αλλά ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος καρκίνου παγκοσμίως. Κακοήθες μεσεγχυματογενές νεόπλασμα του τύπου του εξωσκελετικού μυξοειδούς χονδροσαρκώματος, 20 εκατοστών. Είναι τόσο απαίσιο όσο το όνομά του. Γιατροί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνέστησαν ακρωτηριασμό από το μηρό. Δεν ήμουν έτοιμος να αποχωριστώ το αριστερό μου πόδι.
Έτσι, με πολύ ψάξιμο για κέντρα που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση σαρκωμάτων και με την οικονομική βοήθεια των φίλων μου, κατάφερα να επισκεφτώ το MD Anderson Cancer Center στο Τέξας των Η.Π.Α. Η ιατρική ομάδα εκεί – μετά από νέο κύκλο εξετάσεων – αντιπρότεινε στοχευμένες ακτινοβολίες και στη συνέχεια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ποδιού. Οι ακτινοβολίες μπορούσαν να γίνουν και στην Ελλάδα, οπότε τις κάνω εδώ. Το χειρουργείο, όμως, με την ολοκλήρωση των ακτινοβολιών, μπορεί να γίνει μόνο στην Αμερική.
Τα νέα θα ήταν καταπληκτικά αν το κόστος του χειρουργείου στην Αμερική δεν ξεπερνούσε τα 200.000 δολάρια. Τα ξεπερνά, όμως, οπότε εδώ έρχεται το δύσκολο κομμάτι, της συγκέντρωσής τους, και εδώ θα ζητήσω τη βοήθειά σας.
Έχει ανοιχτεί – ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες με την αρ. Πρωτ. Δ13/71636 02/08/2023 απόφαση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΕΖΥ46ΝΛ2Α-9ΝΕ – ερανικός λογαριασμός με τα παρακάτω στοιχεία:
Τράπεζα Eurobank
Αριθμός Λογαριασμού: 00260019590102099866
ΙΒΑΝ: GR4302600190000590102099866
SWIFT-BIC: ERBKGRAA
Δικαιούχος: Τσέτσος Κωνσταντίνος του Ηλία.
Οποιοδήποτε ποσό θα είναι σημαντικό για να μπορώ να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια αυτής της νόσου και να συστήνομαι ως «Κωνσταντίνος Κίμωνας. Με δύο πόδια».