Πηγή: Ημεροδρόμος

Ολοταχώς και με αξιοσημείωτο ζήλο η κυβέρνηση των “άριστων” εμπλέκουν τη χώρα  στους οξυμένους ανταγωνισμούς ακόμα και στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού, εν μέσω όξυνσης της έντασης μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν για τη Νότια Σινική Θάλασσα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, την ώρα που η Ελλάδα φλέγεται και μετράει νεκρούς, εκατομμύρια καμένα στρέμματα, σπίτια καρβουνιασμένα, περιουσίες ανθρώπων που έγιναν στάχτη… τί  έκρινε πιο σημαντικό να κάνει;  Να ανακοινώσει, στρατιωτική αποστολή στον Ινδοειρηνικό, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Times of India» ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα στην Αθήνα με τον Ινδό ομόλογό του Ν. Μόντι.

«Στην άμυνα, η ινδική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν πρόσφατα σε μια κοινή άσκηση με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα βρίσκονται σύντομα στον Ινδοειρηνικό, ενισχύοντας την ικανότητα να διατηρούνται οι θαλάσσιες οδοί ειρηνικές, ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς» γράφει ο Κ. Μητσοτάκης.

Για τη νέα επικίνδυνη εμπλοκή, ο πρωθυπουργός επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας υποστηρίζοντας με αφορμή τις σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας ότι «ως ιστορικά ναυτικά έθνη, μοιραζόμαστε εδώ και καιρό κοινές απόψεις, όσον αφορά τη σημασία της διασφάλισης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, της θαλάσσιας ασφάλειας και του πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ιδίως της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), την οποία και οι δύο έχουμε υπογράψει».

Να σημειωθεί ότι με τα ίδια επιχειρήματα, και η Γερμανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία, μία φρεγάτα και ένα πλοίο ανεφοδιασμού, στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού το 2024 και θα «έχουν στόχο την προστασία της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, στην οποία όλοι έχουμε συμφωνήσει και από την οποία θα πρέπει όλοι να ωφελούμαστε – είτε στη Μεσόγειο, είτε στον κόλπο της Βεγγάλης είτε στη Νότια Σινική θάλασσα» όπως υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, σε ομιλία του στη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια στην Ασία.