Πηγή: 902 13/7/2023

Το σωματείο που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς του Χόλιγουντ πρόκειται να προχωρήσει σε απεργία μετά την αποτυχία των συνομιλιών με μεγάλα στούντιο και συνδρομητικές εταιρείες, για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Θα είναι η πρώτη φορά, από το 1980, που οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα προχωρήσουν σε απεργία, αφού η τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων, χθες Τετάρτη, δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Η Φράν Ντρέσερ, πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (SAG-AFTRA), δήλωσε ότι η προσφορά της εργοδοσίας ήταν «προσβλητική και ασεβής».

Η διαπραγματευτική επιτροπή του σωματείου συνέστησε ομόφωνα απεργία και τα βασικά μέλη είχαν ήδη ψηφίσει κατά 98% υπέρ της απεργίας.

Η απεργία των ηθοποιών θα προστεθεί σε αυτή που πραγματοποιούν από τις αρχές Μαΐου περισσότερα από 11.000 μέλη του σωματείου των σεναριογράφων (Writers Guild of America), η οποία απεργία είχε ήδη σταματήσει την παραγωγή των περισσότερων ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η απεργία των ηθοποιών αναμένεται να σταματήσει τις περισσότερες από τις υπόλοιπες παραγωγές, με εξαίρεση κάποιες ανεξάρτητες ταινίες που δεν σχετίζονται με μεγάλα στούντιο.