Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

Μια στάλα περισσότερο Μεσαίωνα πότισε η Θεσσαλονίκη, της οποίας ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε στο ποίμνιό του πως δε υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον κόσμο, εκτός από τη Γη.

Στο κήρυγμά του, το οποίο δεν καταφέραμε να βρούμε πότε ακριβώς το μοίρασε απλόχερα, ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρει πως τον πήρε τηλέφωνο ένας εξέχων επιστήμονας και του είπε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες και πως όλα αυτά για προσεληνώσεις, προσεδαφίσεις στον Άρη και άλλα παπατζιλίκια, είναι απλά παπατζιλίκια.

Όπως ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης, παρότι ο επιστήμονας που του τηλεφώνησε είναι λαμπρός και διακεκριμένος, δεν ξέρει το όνομά του και έτσι από το μικρόφωνο τον κάλεσε αν ακούει, να επικοινωνήσει ξανά μαζί του. Μάλιστα ο Άνθιμος τόνισε πως και αυτός είχε τις αμφιβολίες του, αφού κατά καιρούς οι άνθρωποι μαζεύονται για να παρατηρήσουν κάποιο ουράνιο φαινόμενο, αλλά τελικά δεν το έβλεπαν…(;)

(επειδή το βίντεο είναι δύσκολο, συμβουλεύουμε να το ακούσετε δύο φορές, γιατί θα σας ξεφύγουν πολλά μόνο με μία προσπάθεια)

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, έγινε περισσότερο γνωστός για την ανάμειξή του σε υπόθεση συγκάλυψης βιασμού ανηλίκου σε ορφανοτροφείο της Μητρόπολης, για το οποίο απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις πέρυσι μάθαμε για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση ενός ιδρύματος με την ονομασία “Ορθόδοξο Ίδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού”, που τώρα πλέον έχει καταργηθεί. Το ίδρυμα, παρά την ονομασία του, είχε δραστηριότητες που αφορούσαν ξενοδοχειακές υπηρεσίες (;).

Αρχικά ο Μητροπολίτης δεν απολογήθηκε για την υπόθεση μιας και η εμπλοκή του θεωρήθηκε “τυπική”, αφού ήταν απλά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος. Χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ βιβλία, η εκτίμηση του κατηγορητηρίου είναι πως η μη απόδοση φόρου φτάνει τα 181.314 ευρώ για το 2004 και 105.347 ευρώ για το 2005, ενώ η μη ακριβής απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 104.452 το 2004 και 81.695 το 2005.

 Όσον αφορά το μέλλον της Ανθίμειας κοσμογονίας, δεν ξέρουμε αν ο Μητροπολίτης θα στραφεί ανοιχτά υπέρ της επίπεδης Γης, ή θα φραξιονίσει ακολουθώντας την αιρετική άποψη πως η Γη έχει σχήμα ντόνατ. Το σίγουρο είναι πως περιμένουμε με μεγάλη αγωνία, την άποψη της Λίτσας Πατέρα.