Πηγή: Ημεροδρόμος

Την αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας αποφάσισε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας. 

Στο Εφετείο εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην καθαρίστρια από τον Βόλο ως «καταχραστής του Δημοσίου».

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η γυναίκα θα αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο. Η εργαζόμενη, που το ανάλγητο κράτος την έσβησε από τα ασφαλιστικά μητρώα, με αποτέλεσμα να χάσει ένσημα 20 ετών, αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Φυλακές Θήβας για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να διαβιβαστεί σε εκείνη η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης, ενώ και οι συνήγοροι της γυναίκας κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης.

Μιλώντας στις κάμερες η κόρη της δήλωσε ότι η 53χρονη γυναίκα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και πως ό,τι έκανε, το έκανε για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ενώ υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου με δάκρυα χαράς στα μάτια της.

Η τρομερή κινητοποίηση τους εργατικού κινήματος.  Η αλληλεγγύη από Σωματεία, εργαζομένους και η συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου μέσα από τη συλλογή υπογραφών μετά την πρωτοβουλία των ενημερωτικών ιστοσελίδες («Ημερόδρομος», ThePressProject, «Ελληνοφρένεια», ergasianet.gr, «Ο δρόμος», altsantiri.gr, mediatvnews.gr, info-war.gr, «Πριν», antigold.gr), για την απελευθέρωση της καθαρίστριας και την άρση της άδικης ποινής που της επιβλήθηκε έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.