Πηγή: 902

«Εμείς οι λαοί, όλοι μας σε κάθε χώρα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Ρωσίας, μπορούμε να πολεμήσουμε τους γκάνγκστερ, μπορούμε να τους πούμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στους ανήθικους και θανατηφόρους πολέμους τους για να συγκεντρώσουν δύναμη και πλούτο σε βάρος άλλων…».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο μουσικός Ρότζερ Γουότερς, σε απάντησή του σε επιστολή που του έστειλε η Αλίνα Μιτροφάνοβα, μια νεαρή Ουκρανή, φαν του συγκροτήματος “Pink Floyd”.

«Γιατί δεν μιλάτε για όλα αυτά που γίνονται στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι εισέβαλαν στη χώρα μας. Γιατί δεν τους καταδικάζετε;», του έγραψε η Ουκρανή, με τον Γουότερς να της απαντά με μια δική του ανάρτηση, την οποία μετέτρεψε μαζί με την επιστολή της σε ένα μουσικό βίντεο.

«Είμαι αηδιασμένος από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, είναι ένα εγκληματικό εγκληματικό λάθος κατά τη γνώμη μου, πράξη γκάνγκστερ», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γουότερς. «Δυστυχώς, ωστόσο, πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες είναι γκάνγκστερ και η αποστροφή μου για τους πολιτικούς γκάνγκστερ δεν ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τον Πούτιν».

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των τελευταίων δεκαετιών σε όλο τον κόσμο, ο Γουότερς αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Γιουγκοσλαβία κ.ά., κατονομάζοντας σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις τους αντίστοιχους «γκάνγκστερ» – ηγέτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που εξαπέλυσαν τους δολοφονικούς αυτούς πολέμους.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στη σημερινή πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, μαζί με την καταδίκη της ρωσικής εισβολής, τονίζει ότι «οι δυτικές κυβερνήσεις τροφοδοτούν τη φωτιά που θα καταστρέψει την όμορφη χώρα σας, ρίχνοντας όπλα στην Ουκρανία», ενώ αναφέρεται επίσης στη δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων που είναι ενταγμένα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι λαοί σε κάθε χώρα του κόσμου να παλέψουν ενάντια στους άδικους και θανατηφόρους πολέμους όλων αυτών που περιγράφει ως πολιτικούς γκάνγκστερ, ο διάσημος μουσικός καταλήγει τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στο τέλος αυτού του φρικτού πολέμου στη χώρα σας, οτιδήποτε είναι εκτός από το να κυματίζω μια σημαία για να ενθαρρύνω τη σφαγή».