Αλιεύσαμε από τον Δημήτρη Τσίρκα στο facebook

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κατσίφα ακολούθησε μια συστηματική εκστρατεία ηρωοποίησης του από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου. Ο εθνικιστής ράμπο που εισέβαλε ένοπλος στην Αλβανία αδειάζοντας τρεις γεμιστήρες εναντίον αστυνομικών αποθεώθηκε στην Ελλάδα ως εθνικός μάρτυρας που «δολοφονήθηκε» εντελώς απρόκλητα από τους «αιμοβόρους» Αλβανούς υπερασπιζόμενος τη σημαία και των «εθνικά μας δίκαια».

Τα ίδια κανάλια εμφάνισαν την κηδεία του ως λαϊκό προσκύνημα τη στιγμή που δεν ήταν παρά μια προκλητική φασιστοσύναξη με τους ναζί να σπεύδουν από όλη την Ελλάδα για να χύσουν το δηλητήριό τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Βουλή των Ελλήνων κράτησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κατσίφα βάζοντας και την επίσημη σφραγίδα της πολιτείας στην εθνικιστική παραχάραξη της πραγματικότητας.

Όλα αυτά δείχνουν ότι στα λεγόμενα εθνικά θέματα η Χρυσή Αυγή δεν είναι το άκρο, είναι το απόλυτο μέινστριμ. Οι απόψεις της δεν είναι κάποιες περιθωριακές θεωρίες μιας ναζιστικής οργάνωσης αλλά η επίσημη αφήγηση του καθώς πρέπει εθνικού κορμού. Τις τελευταίες μέρες και λίγους μήνες πριν με το Μακεδονικό αποδείχτηκε ότι η διαφορά της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, των Νέων ή του ΣΚΑΙ με τη Χρυσή Αυγή είναι μόνο αισθητική. Απλώς οι πρώτοι δεν μπορούν να πλειοδοτήσουν τόσο πολύ σε εθνικιστικές, μισαλλόδοξες και φιλοπόλεμες κορώνες όσο η δεύτερη.

Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι ναζί παραμένουν τρίτο κόμμα, παρά τις αποκαλύψεις για την εκτεταμένη εγκληματική δράση τους. Ο εθνικισμός υπήρξε ανέκαθεν το μεγαλύτερο πλυντήριο σε αυτή τη χώρα, πλυντήριο απατεώνων, δολοφόνων και κάθε λογής καθαρμάτων. Μπαίνεις Κασιδιάρης και βγαίνεις Κουμουτσάκος. Μπαίνεις Άδωνις Γεωργιάδης και βγαίνεις… Άδωνις Γεωργιάδης.