Πηγή: Ημεροδρόμος

Την επέμβαση του NATO και χωρών που κατέχουν πυρηνικά όπλα ζήτησε την Παρασκευή ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Χέρμαν Χαλούσενκο, μετά τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες του Κιέβου ότι ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια.

«Ζητάμε όχι απλά μια επαγγελματική αποτίμηση του τι συμβαίνει, αλλά αληθινή επέμβαση, με τα σκληρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης επέμβασης του NATO και χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα», ανέφερε ο κ. Χαλούσενκο μέσω Facebook.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε – μέσα στο πλαίσιο του πολέμου της προπαγάνδας – ότι το εργοστάσιο βομβαρδίστηκε από ρωσικά άρματα μάχης και αεροσκάφη. Γίνεται φανερό ότι οι Ουκρανοί – με την καθοδήγηση κέντρων μέσα και έξω από τη χώρα – επιδιώκουν να διαμορφώσουν κλίμα όξυνσης της ιμπεριαλιστικού πολέμου με στόχο να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα απέραντο πεδίο γενικευμένης σύγκρουσης με τραγικές συνέπειες για ολόκληρη της ανθρωπότητας.

Βέβαια οι ισχυρισμοί του Ουκρανού υπουργού είναι αδύνατον να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο, αφού η ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ έχουν φροντίσει να φιμώσουν κάθε ανεξάρτητο κέντρο πληροφόρησης αλλά και τις ρωσικές πηγές.

Ο Ουκρανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε τηλεφωνικά με την Αμερικανίδα υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ και ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα της κυβέρνησης του Κιέβου.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η Τζ. Γκράνχολμ επιβεβαίωσε μέσω Twitter τη συνδιάλεξη με τον ουκρανό ομόλογό της. «Μόλις μίλησα με τον Ουκρανό υπουργό Ενέργειας σχετικά με την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εργοστάσιο είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνες και πρέπει να σταματήσουν», υποστήριξε η υπουργός του Τζο Μπάιντεν, συντηρώντας την ουκρανική προπαγάνδα.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι αντιδραστήρες της εγκατάστασης προστατεύονται από ισχυρά περιβλήματα για την αποτροπή της διαρροής ραδιενέργειας και έκλεισαν με ασφάλεια.