Πηγή: Κόκκινο
Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβουδάκης, «δυστυχώς η αστυνομία αυτή τη φορά υπερθεμάτισε στην αναλγησία». «Μετά από αρκετούς μήνες υπάρχουν πάλι παρενοχλήσεις και προσαγωγές, και αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα όρια και προχώρησαν σε προσαγωγή και σε μήνυση από την πλευρά των αστυνομικών οργάνων, σε βάρος μιας μουσικού του δρόμου η οποία έπαιζε ακριβώς απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα στην Αριστοτέλους» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η μουσικός μηνύθηκε για επαιτεία.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως τόνισε, το γεγονός ότι η αστυνομία δεν δέχθηκε να μιλήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών, Πέτρο Κάραλη, «κάτι που δεν ευνοεί στον διάλογο που επιχειρείται εδώ και δύο χρόνια».
«Προσπαθούμε να λυθεί αυτό το ζήτημα οριστικά, σε μια εποχή που οι μουσικοί στο δρόμο πέρα από ένα αξιολογότατο δείγμα πολιτισμού, για κάποιους ανθρώπους αποτελεί και έναν τρόπο επιβίωσης σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε στη συνέχεια.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζερβουδάκης το Σωματείο προσανατολίζεται στο να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 12:00 άηχη διαμαρτυρία όλων των μουσικών της πόλης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Θα κατεβούμε με σφραγισμένα τα στόματα για να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος τι είναι αυτό που λέμε. Να κοινωνικοποιηθεί το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο θίγει νέους ανθρώπους, θίγει παλιούς μουσικούς οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναζήτησης μιας σύνταξης που ίσως δε θα έρθει και ποτέ. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην τόσο σοβαρή ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο κ. Ζερβουδάκης σημείωσε πως την Τετάρτη αναμένεται μια παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα, ενώ ανακοίνωσε πως υπήρξε το προηγούμενο διάστημα παρέμβαση στην εισαγγελέα για να απαλειφθεί η μεταξική διάταξη που αφορά την επαιτεία. «Να απαλειφθεί αυτή η διάταξη που μας αφορά και μας εντάσσει σαν μουσικούς σε αυτόν τον κάκιστο νόμο» τόνισε.
Η εισαγγελέας σε σχετικό αίτημα του Σωματείου απάντησε πως για να καταγραφεί αυτό το αίτημα πρέπει να διατυπωθεί από δημόσιο φορέα. «Υπήρξε μια συζήτηση μήπως το κάνει η αστυνομία, αλλά δυστυχώς προτιμά τον άλλο δρόμο. Λυπάμαι πραγματικά για αυτό το πράγμα, μου φαίνεται ανήκουστο να υπερθεματίζει στην αναλγησία σε ένα τόσο απλό ζήτημα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται μια νομοθετική ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι οι μουσικοί του δρόμου δεν είναι επαίτες και να απαλειφθεί αυτή η μεταξική διάταξη.
«Θίγεται γενικότερα η νέα γενιά που έρχεται στα πράγματα σιγά σιγά, και για αυτήν αποτελεί ένας τρόπος έκφρασης η επικοινωνία με τον κόσμο. Θίγεται και ο πολιτισμός σε αυτή την πόλη, και μάλιστα στην καρδιά της, στην ιστορική Αριστοτέλους» τόνισε ο κ. Ζερβουδάκης, η οποία όπως είπε, «δεν μπορεί να απονευρωθεί από τέτοια στοιχεία της κοινωνικής μας ζωής. Νιώθω ότι σκυλεύουμε στην ιστορία αυτής της πόλης».
Ακούστε τα όσα δήλωσε ο μουσικός και μέλος του Σωματείου Μουσικών Δημήτρης Ζερβουδάκης στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», την εκπομπή «Ορθά Κοφτά», και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου.