Η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου παίρνουν θέση υπέρ των απεργών της Cosco, με δημόσια δήλωσή τους. Πρόκειται για δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι μετά το εργατικό δυστύχημα στις προβλήτες της Cosco, που προκάλεσε τον θάνατο ενός εργάτη. Τα μηνύματα δημοσιεύτηκαν από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το μήνυμά συμπαράστασης από την τραγουδιστρια Νατάσσα Μποφιλιου:
«Σε έναν κόσμο που περνάει στο ντούκου ο διαμελισμός ενός ανθρώπου, που ήταν νέος, που είχε οικογένεια και αγαπημένους, που θα ‘πρεπε να έχει τη ζωή του για να ανθίζει και να ευτυχεί και όχι για να δουλεύει σαν σκλάβος, κατάκοπος για ένα κομμάτι ψωμί, οφείλουμε όλοι εμείς να παλεύουμε!
Να παλεύουμε μέχρι την μέρα που στην πλάτη του, στην πλάτη κάθε εργάτη, κάθε αδικημένου ανθρώπου κανένα αδηφάγο τέρας δε θα μπορεί να κερδοσκοπεί πια.
Κανένας άλλος Δημήτρης.
Καμία άλλη.
Κανένας άλλος».
Ενώ η Ελένη Γερασιμιδου σημειώνει τα εξής:
«Το Μήνυμα στη Ράδα
Στα αγκυροβόλια των κολασμένων, των ταπεινών και καταφρονεμένων, όπου το “έντιμο αίμα ζητάει…”, το μήνυμα των εργαζόμενων στην COSCO μας καλεί: “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”.
Και το μήνυμα δεν είναι μόνο για τη ράδα του λιμανιού του Πειραιά. Είναι για όλους εμάς τους δυνατούς, εμάς που μας τρέμουν όταν αποφασίζουμε να πάρουμε το δρόμο του Αγώνα.
Τρέμουν την Αλληλεγγύη, την συμπαράσταση των συνδικάτων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, από τις Γυναίκες, τους Γιατρούς -μακρύς ο κατάλογος- τα μηνύματα από το εξωτερικό… “και άλλοι πίσω ακολουθούν…” για να γίνει… “Μεγάλο ποτάμι η οργή του Λαού”.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά! Δύναμη κι Αγώνα!».