Λουκάς Σταμέλος και Ypopto_Mousi

Το omniatv εξασφάλισε ολόκληρη την απολογία του κοσμηματοπώλη στον ανακριτή για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου κι έτσι είμαστε σε θέση να αντιπαραβάλουμε τα κύρια σημεία της με τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία.

Σε πλαίσιο, τα αποσπάσματα από την απολογία, ακολουθούμενα από τα στοιχεία (φωτό, βίντεο, μαρτυρίες) σχετικά με τον κάθε ισχυρισμό.

Ψεύδος 1: «τον είδα να ψάχνει για λεφτά»

Κατά τις 14:10 – 14:15 άνοιξα την κρυστάλλινη πόρτα του μαγαζιού για να πάρω μια εφημερίδα. Με το τράβηγμα ασφαλίζει η πόρτα, είναι μαγνητική και ανοίγει μόνο με μηχανισμό. Μόνο με μεγάλη φόρα ή πίεση μπορεί να ανοίξει. Το περίπτερο ήταν περίπου στα 5-6 λεπτά. Επιστρέφοντας βλέπω μέσα στο μαγαζί μου, στο βάθος, έναν νέο άνδρα να ψάχνει και να χτυπάει την ταμειακή μηχανή, να ψάχνει τα συρτάρια για λεφτά.

Όπως φαίνεται στα παρακάτω καρέ από ρεπορτάζ τηλεοπτικών μέσων, την ώρα που οι αστυνομικοί της ΔΕΕ είναι επιτόπου, τα πάντα είναι στη θέση τους: και η ταμειακή μηχανή αλλά ακόμα και οι καρέκλες στα γραφεία. Μόνο ο πυροσβεστήρας με τον οποίο προσπάθησε να απεγκλωβιστεί ο Ζακ είναι στη μέση της εισόδου.

Ψεύδος 2: «κρατούσε μαχαίρι μέσα στο μαγαζί»

Ενδεχομένως μπήκε μέσα κλωτσώντας την πόρτα ή με μεγάλη δύναμη. Σπρώχνοντας αφού ακούστηκε θόρυβος. Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι , τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα.

Εδώ, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου διαψεύδεται από τον αυτόπτη μάρτυρα που επιχείρησε να σταματήσει τον ξυλοδαρμό:

[…] Και όσον αφορά ένα μαχαίρι που λένε, το μαχαίρι το είδα, όντως το είχε. Δεν το είδα καθόλου όσο ήτανε μέσα, δεν το είδα καθόλου όταν μπουσούλαγε να βγαίνει έξω. Όταν έξω τον είχανε που είχε φάει το ξύλο του θανάτου, λίγο πριν έρθει ο τραυματιοφόρεας, λίγο πριν έρθουνε οι μπάτσοι, δεν ξέρω, το ‘βγαλε από την τσέπη του, το βρήκε και το έπιασε κάτω, όπως έπιασε το γυαλί, αντί το γυαλί πιο μετά, βρήκε εκείνη την ώρα ένα μαχαίρι κι έπιασε;

Ψεύδος 3: «τη βιτρίνα την έσπασε ο Ζακ»

Η εξωτερική βιτρίνα έσπασε απο ενέργειες δικές του. Δε θα έσπαγα εγώ το μαγαζί μου, θα ήταν εκτεθειμένα τα κοσμήματα. Είχε σπάσει πρώτα το μεγάλο συρόμενο δεξιά επάνω και παράλληλα το μεγάλο εξωτερικό του δρόμου. Η εξωτερική τζαμαρία είναι ενιαία, έφυγαν κομμάτια. Την εξωτερική την έσπασε ο δράστης.

Πριν σκύψει για να βγει, όσο ήταν όρθιος στον πάγκο, εγώ πήρα μια πέτρα και την πέταξα μέσα στο κατάστημα. Ήταν σπασμένη ήδη η εξωτερική τζαμαρία. Δεν το πέτυχα. Του την έριξα για να τον τρομάξω. Δεν είχα σκοπό να τον πλήξω, να τον φοβίσω περισσότερο για να σταματήσει τη ζημία που μου έκανε μέσα στο μαγαζί μου. Τι να έκανα;

Κι όμως, κι αυτό είναι ψεύδος:

1) Αν και το γνωστό βίντεο, που καταγράφει τον δολοφονικό ξυλοδαρμό, ξεκινάει αφού έχει αρχίσει το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης διακρίνεται να πετάει πέτρα στον Ζακ, η οποία περνάει μέσα από το ήδη σπασμένο πάνω μέρος της βιτρίνας, τον πετυχαίνει ενώ προσπαθεί να απεγκλωβιστεί με τον πυροσβεστήρα (που του πέφτει από τα χέρια), και όχι ενώ κάνει «ζημιές στο κατάστημα» γενικά κι αόριστα:

2) Ο αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι η πάνω βιτρίνα ήταν ήδη σπασμένη, από τον ιδιοκτήτη:

«Εγώ πήγα γελώντας εκεί πέρα, γιατί βλέπω δύο τρεις και σπάγανε το μαγαζί. Και κοιτάω και κόσμο μαζεμένο και εγώ νόμιζα ότι έχει κάνει κάποια κουταμάρα ο μαγαζάτορας σε κάποιον κι έχουνε πάει μέρα μεσημέρι και του σπάνε το μαγαζί.
Αυτή ήταν η εικόνα που είχα πηγαίνοντας, μετά αντιμετώπισα ό,τι είδα εκεί πέρα μπροστά. Ο ένας απ’ αυτούς που σπάγανε το μαγαζί, ήταν ο μαγαζάτορας, που νόμιζα ότι ήταν περαστικός»

3) Ακόμα και το κάτω μέρος της τζαμαρίας το έσπασε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μαζί με τον μεσίτη, με σκοπό να χτυπήσουν τον Ζακ, όπως φαίνεται στο γνωστό βίντεο:

Το οποίο μας φέρνει στον επόμενο ισχυρισμό του κοσμηματοπώλη:

Ψεύδος 4: «προσπάθησα απλώς να τον συγκρατήσω»

Θα μπορούσα να ανοίξω την πόρτα με το τηλεκοντρόλ μου. Αλλά φοβήθηκα, γιατί είπα πως θα βγει αυτός με το μαχαίρι.

Μαχαίρι δεν κρατούσε ο Ζακ, όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας και όπως διακρίνεται από όλες τις σκηνές των βίντεο, όταν βρισκόταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Το μαχαίρι εμφανίζεται αργότερα, στα χέρια των αστυνομικών, όταν τον χτυπούν κι αυτοί με τη σειρά τους, λίγο πριν ξεψυχήσει:



Δημοφιλή

Ελληνοφρένεια 15/4/2024

Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης για την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στην εκπομπή της Δευτέρας.

Ελληνοφρένεια, Αποστόλης, Η Ώρα του Λαού 12/4/2024

Οι ακροατές της Ελληνοφρένειας τηλεφωνούν στον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη και εδώ ακούτε τα αποτελέσματα της συνομιλίας, στην Ώρα του Λαού. Μία παραγωγή της Ελληνοφρένειας.

Μακελειό στη Γάζα: Τουλάχιστον 500 νεκροί έπειτα από βομβαρδισμό νοσοκομείου (vid)

Το νοσοκομείο της Γάζας στοχοποιήθηκε από το Ισραήλ με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες θύματα.

Σοσιαλμήδια

263,250ΥποστηρικτέςΚάντε Like
525,859ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,136ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15,323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής