Πηγή: TVXS

Μαθήτρια, μέλος του 15μελούς του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, κατήγγειλε το πρωί της Τρίτης, ότι κουκουλοφόροι μέσα στο σχολείο την χτύπησαν, την κλώτσησαν και την έβγαλαν από το σχολείο. Η ίδια είχε καταγγείλει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 την επίθεση ακροδεξιών σε βάρος της αντιφασιστικής φοιτητικής συγκέντρωσης.

Η μαθήτρια βγήκε από το σχολικό συγκρότημα κλαίγοντας με λυγμούς. Έντονη ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων. «Ντροπή σας, αίσχος» φώναζαν προς τους φασίστες που ήταν μέσα του σχολείου, αλλά και προς τους καθηγητές, που κλείδωναν την πόρτα του σχολικού συγκροτήματος. «Νομίζετε ότι θα αφήσουμε τα σχολεία στους φασίστες;» τόνιζαν με ένταση.

Η Ιουλία Βαφειάδου, μέλος του 15μελούς, φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε καθώς νωρίτερα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 για τα όσα προηγήθηκαν στα επεισόδια της Δευτέρας.

Όπως είπε, «χθες το πρωί ομάδα μαθητών μέσα από το σχολείο, με εξωσχολικούς από όσο ξέρουμε – και έχουμε δει άλλους ανθρώπους- επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήρθαν να κάνουν διαμαρτυρία, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα όταν ήρθαν να μοιράσουν φυλλάδια φοιτητικών συλλόγων, οι μαθητές τους ξαναεπιτέθηκαν -πάλι με βίαιο τρόπο».

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι οι εξωσχολικοί ήταν μέσα στο σχολικό κτίριο, μαζί με την ομάδα των μαθητών, λέγοντας «από όσο ξέρουμε, ναι … ήταν κουκουλοφορεμένοι, με κράνη, με ξύλα».