Μπορεί το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών να έχει απορρίψει δυο φορές ως τώρα αιτήσεις αποφυλάκισης του νεοναζιστή Ηλιόπουλου, όμως η Σοφία Νικολάου έχει φροντίσει να στείλει τον Ηλιόπουλο δίπλα στο σπίτι του, στις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας (Βόλος).

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα της Μαγνησίας, η μεταγωγή έγινε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Δηλαδή, όταν εκδικαζόταν (και απορριπτόταν) η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισής του (6 Σεπτέμβρη), ο Ηλιόπουλος ίσως να είχε μεταφερθεί ήδη στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.

Η μεταγωγή Ηλιόπουλου έγινε στη ζούλα γιατί είναι εντελώς παράνομη.

Το άρθρο 3 του «μαύρου» νόμου 4760/2020 (ΦΕΚ 247Α, 11.12.2020) προβλέπει ότι στις αγροτικές φυλακές μπορούν να μεταφερθούν κρατούμενοι που έχουν ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη «και έχουν εκτίσει πραγματικά το ένα πέμπτο της ποινής τους».

Ο Ηλιόπουλος έχει ποινή κάθειρξης 7 ετών. Το ένα πέμπτο ισοδυναμεί με πραγματική έκτιση (χωρίς «μεροκάματα» δηλαδή) 16,8 μηνών. Ο Ηλιόπουλος δεν έχει εκτίσει ούτε 12 μήνες. Είναι, όμως, ο Ηλιόπουλος, το γκεσέμι της νεοναζιστικής ΧΑ και τώρα γκεσέμι του νεοναζιστικού μορφώματος του Λαγού ΕΛΑΣΥΝ, στο οποίο διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο (χώρια που η γυναίκα του είναι διαπιστευμένη βοηθός του Λαγού: πληρώνεται από το Ευρωκοινοβούλιο) και ο πεθερός του στέλεχος του ίδιου νεοναζιστικού μορφώματος).

Πηγη: από ΚΟΝΤΡΑ

Αλιεύσαμ από Ημεροδρόμο