Πηγή: Ημεροδρόμος

Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, με την ηγεσία των νεοναζί πλέον στη φυλακή, το μήνυμα που στέλνει το αντιφασιστικό κίνημα είναι «δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε». Στις 5.30μμ σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση στο Κερατσίνι.

Σήμερα Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην οδό Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και στην προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τους ναζί εγκληματίες, καλούν σωματεία και φορείς.

«Ο λαός και η νεολαία του Πειραιά δεν ξεχνάμε τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση και προσθέτουν: «Το γεγονός ότι η ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος, κάτω και από τη δράση του λαϊκού κινήματος, έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή, είναι θετικό, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν».

«Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία δεν σταματάει, δεν τελειώνει, όσο θα υπάρχει η εκμετάλλευση, όσο θα εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όσο θα οξύνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς», υπογραμμίζουν σωματεία και φορείς και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ., στη συμβολή των οδών Παύλου Φύσσα και Ξάνθου. Στο ίδιο σημείο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο δολοφόνος μαχαίρωσε τον Παύλο στην καρδιά. Η ενέδρα θανάτου στήθηκε στην Αμφιάλη.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε, διάστημα κάτα το οποίο, το αντιφασιστικό κίνημα σημείωσε μεγάλες νίκες, μέσα και έξω από τα δικαστήρια. Αποκορύφωμά τους, η ετυμηγορία του δικαστηρίου στην ιστορικής σημασίας Δίκη της Χρυσής Αυγής, σε πρώτο βαθμό στις 7 Οκτωβρίου 2020

Η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Κερατσίνι, στην οδό Παύλου Φύσσα στις 17:30 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, η αντιφασιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 18.00 στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία σε δρόμους της πόλης.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κεντρική συναυλία της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης», στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα, για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Στη συναυλία πήραν μέρος οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Μεράτζας, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Hoodie Mics, Psyclinic tactix και Dj Magnum και οι Rationalistas.

Ακόμα, μεταξύ 23 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Solidarity Film Festival» Killah P που περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Μελίνα στην Δραπετσώνα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Κινηματογράφος Μελίνα Oδός Σωκράτους 65, Δραπετσώνα

Πέμπτη 23/9 19.30
«In the Fade», του Φατίχ Ακίν

Παρασκευή 24/9, 19.30
Προβολή και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Σάββατο 25/9, 19.30
«Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» (ντοκιμαντέρ), παρουσία της σκηνοθέτιδος Α. Κουρούνη

Κυριακή 26/9, 19.30
«Το Σωσίβιο», παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου