Πηγή: Rosa.gr

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος συμμετέχει σε σειρά αποστολών διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, προσφέροντας μαζί με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του σπουδαίο έργο και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ είχε προγραμματιστεί να τον τιμήσει φέτος για το έργο του, υποχώρησε στην απόφασή της ύστερα από πιέσεις ακραίων κύκλων εντός της κυβέρνησης, χωρίς ποτέ όμως να υπάρξει επίσημη δικαιολογία και ενημέρωση από την πλευρά της προεδρίας για αυτή την ντροπιαστική εξέλιξη.

Είναι αλήθεια βέβαια πως ελάχιστα απασχόλησε τον Ιάσωνα αυτή η ιστορία, με τον ίδιο να είναι αφοσιωμένος στο έργο του. «Πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο της παγκόσμιας ξεφτίλας ότι άνθρωποι που δραπετεύουν από τις φλεγόμενες περιοχές αναγκάζονται να πληρώνουν εισιτήρια στα καράβια και διόδια στους δρόμους, προκειμένου να γλιτώσουν. Το ‘ο λαός μόνο σώζει τον λαό΄ δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο» είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για τις φωτιές στην βόρεια Εύβοια, προκαλώντας την οργή ακροδεξιών κύκλων και λογαριασμών στα social media.
Από «παρ’ολίγον βραβευθείς» από την ΠτΔ στις ύβρεις και τον ακροδεξιό οχετό

Σε ανάρτησή του πριν λίγα 24ωρα σχετικά με μια ακόμη σειρά επιχειρήσεων διάσωσης στα ανοιχτά της Μεσογείου, δέχθηκε «βροχή» ρατσιστικών και υβριστικών σχολίων. «Μέσα σε 26 ώρες, διασώσαμε περίπου 300 ανθρώπους σε 4 διαφορετικές επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Μεσογείου. Τώρα συνολικά έχουμε 322 ναυαγούς, εκ των οποίων 12 γυναίκες, 95 ανήλικοι (80 ασυνόδευτοι), 5 μωρά, με το μικρότερο μόλις 2 εβδομάδων! Χρειάζονται ένα λιμάνι άμεσα», έγραψε στο Twitter ο Ιάσωνας και κάτω από την ανάρτηση εμφανίστηκαν τουλάχιστον…200 υβριστικά μηνύματα.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό πως ένας άνθρωπος με αυτό το έργο γίνεται στόχος τέτοιων μηνυμάτων. Η «κανονικοποίηση» του ρατσιστικού λόγου και οι δηλώσεις πολιτικών της κυβέρνησης, και τώρα και παλαιότερα, αλλά και η «παρακαταθήκη» της Χρυσής Αυγής στους κόλπους του συντηρητικού ακροατηρίου, έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη, τοξική ατμόσφαιρα.

Από το «παρ’ολίγον βραβευθείς» από την κα Σακελλαροπούλου στις ύβρεις και τον ακροδεξιό οχετό. Τυχαίο; «Το μεγαλύτερο βραβείο είναι οι αγκαλιές στο κατάστρωμα, όταν η αλληλεγγύη νικά τη βαρβαρότητα», δηλώνει ο ίδιος. Και συμφωνούμε απόλυτα. Πηγή: