Αλιεύσαμε από Katiousa

Η «ενεργός συμμετοχή» των Ενόπλων Δυνάμεων «στο πεδίο της πρόληψης και της διαχείρισης των πυρκαγιών» αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη, αφού η απουσία μέσων πυρόσβεσης και πρόληψης «κάνει κρα» και καθιστά μη διαχειρίσιμη την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, «δίνεται στο πεδίο της επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια, από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με εντεταμένες και συνεχείς περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτό θα γίνει με ενίσχυση των περιπολιών από εδάφους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και από αέρος με τη χρήση επανδρωμένων και μη οχημάτων και εναερίων μέσων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος τόνισε ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες έχει διατεθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσωπικό που ανέρχεται σε περίπου 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 ελικόπτερα και αεροσκάφη για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πληγεισών περιοχών καθώς και περιοχών επικινδύνων για πρόκληση πυρκαγιάς».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Πηγή: 902.gr