Πηγή: Katiousa

Βγήκε χρυσός Ολυμπιονίκης, πήρε το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια και μάλιστα στην ισοβαθμία, διαχειρίστηκε άριστα την πίεση όταν βρέθηκε προσωρινά εκτός βάθρου στη διάρκεια του αγώνα, πλαισιώθηκε στο βάθρο από δύο Κουβανούς συναθλητές του και το πανηγύρισε μαζί τους. Μα πάνω από όλα απέδειξε ότι είναι μεγάλος αθλητής όχι μόνο για όσα πέτυχε στον στίβο, αλλά και για τις δηλώσεις του, που δείχνουν ότι παραμένει προσγειωμένος και ποιος είναι ο χαρακτήρας του.

Δεν είναι μόνο ότι ως τα 15 σχεδόν έκανε παρκούρ στα Γρεβενά και δεν είχε σχέση με το αγώνισμα στο οποίο έχει τόσο ταλέντο ή ότι έχει προπονητή τον Γ. Πομάσκι ή πως δεν ήξερε καν τι ώρα θα είναι η απονομή. Κυρίως είναι πως την ώρα του πανηγυρισμού ήξερε να αναγνωρίσει την αξία των αντιπάλων του και πως είναι αυτή που δίνει μεγαλύτερη αξία και στη δική του επιτυχία.

Νιώθω λίγο κάπως που νίκησα έτσι. Ο Κουβανός (σ.σ. Ετσεμπερία) ήταν καλύτερος από μένα σήμερα αλλά τραυματίστηκε…

Την ώρα που κάποιοι περιμένουν τα μετάλλια για να αρχίσουν να μιλάνε για το μεγαλείο της φυλής, του αίματος και του DNA, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας δείχνει πάνω από όλα τι σημαίνει φίλαθλο πνεύμα και να σέβεσαι τους συναθλητές σου.

Υγ: Στο Τόκιο είχε γίνει 30 χρόνια πριν και το παγκόσμιο ρεκόρ του Πάουελ στο άλμα εις μήκος σε έναν τρομερό τελικό με τον Καρλ Λιούις. Σήμερα οι Αμερικανοί είχαν έναν τρομερό αθλητή που κατάφερε να είναι παρών στο Τόκιο τόσο στον τελικό του μήκους όσο και σε αυτόν του ύψους χτες. Μα το βασικό είναι πως κατάφεραν ίσως να βάλουν τον τελικό σε μια ώρα που θα ήταν  πιο βολική για το δικό τους τηλεοπτικό κοινό. Όχι όμως και για τους αθλητές που κλήθηκαν να αγωνιστούν πρωινές ώρες και πιθανότατα αυτό δεν τους βοήθησε να φτάσουν σε πολύ υψηλές επιδόσεις. Έτσι η υψηλότερη επίδοση ήταν το 8.50 του Ετσεμπερία που πέτυχε σε μόλις μία προσπάθεια στον προκριματικό της προηγούμενης ημέρας…