Πηγή: Katiousa

Ο Μάκης Βορίδης ποτέ δεν ξεπέρασε την “ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς”. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ ποτέ δεν ξεπέρασαν τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την περσινή Πρωτομαγιά. Και όλοι μαζί δείχνουν πως είναι “μια ωραία ατμόσφαιρα” -κόβει ο ένας, ράβει ο άλλος.

Οι ρόλοι ήταν πολύ καλά μοιρασμένο, έστω και αν σε κάποιες στιγμές οι πρωταγωνιστές δυσκολεύονταν να κρατήσουν τα χαμόγελά τους, καθώς έλεγαν τα λόγια τους για τα δυο χρόνια της νέας κυβέρνησης.

Ο Δ. Οικονόμου είπε γελώντας πως ο λαός είναι δυσαρεστημένος, που έμεινε μέσα κλεισμένος.

Ο Βορίδης απάντησε με ποσοστά δημοσκοπήσεων (!) και πέρασε στο ψητό που είναι η… “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς”.

Διαμορφώνονται όροι ανατροπής μιας πακτωμένης εδώ και δεκαετίες αντίληψης, που ονομάζουμε ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Δεν είναι μόνο η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δέκα χρόνια πριν πχ, αν μιλούσαμε για ανάπτυξη, θα συζητούσαμε για δημόσιες επενδύσεις, ενώ τώρα συζητάμε μόνο για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Αν λέγαμε δέκα χρόνια πριν ότι θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, θα ακούγαμε “είσαι λακές του κεφαλαίου, πίνεις το αίμα του λαού”. Σήμερα ακούς “καλά κάνετε, κάντε και μεγαλύτερη μείωση”. Αν λέγαμε δέκα χρόνια πριν πως καταργούμε το άσυλο και βάζουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία…”

Σε αυτό το σημείο, η Κλείτου έκοψε το λογύδριο του υπουργού, για να του κάνει “σκληρή κριτική” ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν τηρούνται, και με δική της ευθύνη, φέρνοντας ως παράδειγμα την περσινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι είχαν τηρηθεί υποδειγματικά τα μέτρα.

Η κακή αρχή έγινε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση κινείται δειλά και φοβικά στο να επιβάλει τη νομιμότητα που ανακοινώνει. Εσείς τα ανακοινώνετε και εσείς δεν τα τηρείτε, κατέληξε η δημοσιογράφος.

Ο Βορίδης απάντησε πως ο ίδιος δε χαρακτήρισε ποτέ υποδειγματική εκείνη τη συγκέντρωση -αλίμονο…- και πως η κριτική που λέει πως η κυβέρνηση οφείλει να είναι πιο αποφασιστική, “είναι η κριτική που αγαπώ να ακούω“.

Είναι κριτική από τα δεξιά, συμπλήρωσε ο Δ. Οικονόμου, και γέλασαν όλοι μαζί στο πάνελ, σαν μια ωραία ατμόσφαιρα, που αποτυπώνεται γλαφυρά και στα τελευταία λεπτά του βίντεο.

Από την πλευρά μας, να σημειώσουμε τα εξής. Αν μέτρο για την “ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς” είναι η καταστολή και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, αυτή γινόταν πάντα, ακόμα και επί… “σοσιαλιστικών” κυβερνήσεων, αποδεικνύοντας τη συνέχεια που έχει το αστικό κράτος.

Αν πάλι ο Βορίδης εννοεί πως δε χρειάζεται πια να απολογείται για τις “τσεκουράτες στιγμές” στα νιάτα του, ούτε τώρα που συνεχίζει την ίδια πολιτική με άλλα μέσα, και άλλου τύπου τσεκούρωμα σε μισθούς και δικαιώματα, αυτό ισχύει μόνο επειδή φροντίζει να εμφανίζεται στο φιλικό και αποστειρωμένο περιβάλλον των καναλιών, όπου του κάνουν την… κριτική που αγαπά να ακούει!

Στο δικό μας χέρι είναι να κάνουμε τη δική μας έμπρακτη κριτική στον δρόμο και να του αποδείξουμε πόσο λαοφιλής είναι ο ίδιος και η πολιτική της κυβέρνησής του.